Erdély Mátyás Nemes Jeles László Röhrig Géza Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Oscar-díjas Saul fia alkotói, Nemes Jeles László rendező, Erdély Mátyás operatőr és Röhrig Géza színész Kossuth-díjat kapnak március 15-én.   

A Kossuth-díj a legmagasabb magyar állami kitüntetés, amelyet a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért ki lehet osztani. Nemes Jeles László, a Saul fia rendezője 39 éves, és első, Oscar-díjjal is jutalmazott nagyjátékfilmjével érdemelte ki az állami kitüntetést.

Forrás: Laokoon Filmgroup

Nem Nemes Jeles László egyébként a legfiatalabb, aki Kossuth-díjat nyer a kitüntetés 1948-as alapítása óta. Fábri Zoltán rendező 36 éves volt, amikor 1953-ban (először) Kossuth-díjat kapott, akkor már több mint egy évtizedes színházi munka állt mögötte. Szabó István, az ország egy másik Oscar-díjas filmrendezője 37 éves volt a díj elnyerésekor, és négy nagyjátékfilmet készített el addigra.

Kiakadtak az indiánok a Harry Potter írójárahttp://www.life.hu/kult/20160311-az-indianok-szerint-j-k-rowling-kisajatitja-az-oslakosok-kulturalis-orokseget.htmlMegharagudtak az indiánok J. K. Rowlingra, mert szerintük az író az egyik új történetében kisajátítja az őslakosok kulturális örökségét. KultOrigoHurrá! Visszatér a képernyőkre a felújított Kacsamesékhttp://www.life.hu/kult/20160311-kacsamesek-rajzfilm-uj-reszekkel-ter-vissza-a-legendas-disney-mese-foto.htmlMár az első képkockát is nyilvánosságra hozták a Disney klasszikus új részéből. Már alig várjuk gyermekkorunk egyik kedvencét a tévéképernyőkön! Kult--Lassú ütemek, tengerpart, elvágyódáshttp://www.life.hu/kult/20160310-kulturalis-programajanlo-marcius-10-13.htmlVégre itt a hosszúhétvége! Négy teljes napig csak azt csináld, amihez kedved van. Vidd el pasidat a város legmenőbb koncertjeire vagy legyetek űrhajósok néhány órára. Kult--Halott kisbabákat fotóz, hogy enyhítse a szülők fájdalmáthttp://www.life.hu/kult/20160310-kim-smith-fenykepesz-halott-kisbabakat-fotoz-hogy-enyhitse-a-szulok-fajdalmat.htmlKim Smith fényképész önkéntesként készít képeket az elhunyt kisbabákról, így a szülőknek lehet egy örök emlékük a gyermekükről. Kult--Ma 76 éves a világ legkeményebb embere, Chuck Norris - Íme, a legütősebb poénok, legviccesebb mémek http://www.life.hu/kult/20160308-chuch-norris-76-eves-szuletesnap.htmlImádjuk! A Texasi kopó, a világ legkeményebb embere ma ünnepli 76. születésnapját. Ez alkalomból összeszedtük a 10 legjobb poént, amit minden Chuck Norris-rajongónak ismernie kell. KultAFP20 érdekesség a 20 éves Trainspottingrólhttp://www.life.hu/kult/20160307-20-erdekesseg-a-20-eves-trainspottingrol.htmlAlig néhány nappal ezelőtt múlt pontosan két évtizede, hogy Angliában bemutatták a Trainspottingot, ennek kapcsán pedig összegyűjtöttünk egy nagy adag kevéssé köztudott információt a híres-neves kultfilmről. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.