Ma lenne 65 éves Robin Williams!

Forrás: AFP/Joel Robine -
emlékezés évforduló Robin Williams
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két évvel ezelőtt mindenkit ledöbbentett Robin Williams halálhíre. Állítólag súlyos betegsége miatt dobta el magától az életét. Az Oscar-díjas és hatszoros Golden Globe-díjas amerikai komikus ma lenne 65 éves.

1951. július 21-én született Chicagóban a világ egyik legnagyobb komikusaként ismert színész. Pályafutását is egyedülálló, improvizációs humorának köszönheti, amivel sokszor fellépett. Első szerepe olyan sikeres lett, hogy saját sorozatot kapott, ami 1978-tól1982-ig ment. A címe Mork & Mindy volt, magyarul Egy úr az űrből címmel adták.

Forrás: AFP/Joel Robine

Széles vászonra először a Popeye című filmben került 1980-ban, majd drámai oldalát csillogtatta meg 1982-ben, a Garp szerint a világban Glenn Close oldalán. Csillaga akkor emelkedett a legmagasabbra, amikor a Jó reggelt, Vietnam!-ban lemezlovast alakított. Olyan sikeres filmekben szerepelt, mint a Holt költők társasága, az Ébredések, vagy a A halászkirály legendája. Ezeken kívül is rengeteg, nagy sikerű moziban szerepelt. Halála az egész világot megrendítette, Robin Williams holttestét az asszisztense találta meg, egy övvel a nyakán a hálószobában. A csuklóján vágási sérüléseket, a holttest mellett pedig egy zsebkést találtak, de a hivatalos vizsgálatok szerint a halálát fulladás okozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.