A magyar mozikban is hatalmas népszerűségnek örvend az az új animációs film, amely megmutatja: mi mindent csinálnak, és milyen kalandokon esnek át a háziállataink, amikor otthon magukra hagyjuk őket? Összegyűjtöttünk egy nagy adag különleges információt A kis kedvencek titkos életéről.

1. Gigi gazdáinak külsejéhez két neves amerikai komikus szolgált mintaként: Ellen DeGeneres és a magyar származású Louis C. K.

2. Utóbbi szinkronszínészként is közreműködött a filmben: az eredeti változatban ő kölcsönzi a főhős, Max hangját. 

Forrás: Youtube

3. További neves színészek az eredeti szinkronstábból: Steve Coogan, Albert Brooks, Kevin Hart, Lake Bell, Ellie Kemper.

4. Magyar hangok pedig: Gubás Gabi, Szabó Győző, Csőre Gábor, Elek Ferenc, Kálid Artúr, Széles Tamás, Csankó Zoltán, Peller Anna — és még persze sokan mások.

5. Rengeteget köszönhet a film annak a vicces és jól eltalált előzetesnek, amelyben már felvillantották, mi mindent is csinálnak otthon a kisállatok, amikor a gazdik távol vannak. Ez az előzetes már 21 millió megtekintés felett jár a YouTube-on, de a további kedvcsináló videók is simán 10 millió körüli nézettséget értek el. 

Forrás: Youtube

6. A film Amerikában is óriási sikert aratott: ez lett az első olyan mozi, amely 3 nap alatt átlépte a 100 millió dolláros bevételi határt, és eredeti ötletből készült — azaz nem folytatás, remake vagy könyv, képregény stb. feldolgozása.

7. Augusztus közepére a film átlépte a félmilliárd dolláros bevételi határt a világ mozijaiban — mindezt 75 milliós gyártási költség mellett, és úgy, hogy sok országban még csak ezután kerül majd műsorra.

8. A film zenéjét Alexandre Desplat szerezte, aki épp tavaly nyerte el az Oscar-díjat a Grand Budapest Hotelért.

9. Persze számos könnyűzenei dal is elhangzik a filmben: többek között Taylor Swift, a Bee Gees, a System of a Down, a Queen és a Beastie Boys számai. 

Forrás: Youtube

10. A filmet gyártó stúdió nevéhez fűződnek a Gru-filmek és a Minyonok is — cuki kis lények vicces kalandjainak mozivászonra vitelében tehát van már némi rutinjuk.

11. A korábbi filmjeikre pedig több utalást is elrejtettek a jelenetekbe: egy alkalommal például a Happy című szám szól a taxiban, egy másik esetben pedig a Gruban már látott bemondó tűnik fel tévéképernyőn. A hűtőajtón pedig látható egy kép, rajta minyonszemmel és egy banánnal.

12. A film egyik mozgalmas jelenetében fontos szerephez jut egy busz, az ominózus jármű hátulján pedig egy filmplakát látható: az Énekelj! című animációs mozié, amely A kis kedvencek titkos életét készítő stúdió következő produkciója lesz, és decemberben már a mozikban is láthatjuk.

13. Hógolyó, a rendkívül cuki külsejű, de annál gonoszabb nyúl figuráját az alkotók saját bevallásuk szerint a Monty Python-féle Gyalog galopp ihletésére találták ki — ahol ugye egy rettenetes vérnyúl gyilkolja halomra a balfácán középkori lovagokat.

HógolyóForrás: Youtube

 

Vérnyúl a Gyalog galopp című filmbenForrás: Youtube

14. A film stáblistájába rejtve található még egy pluszjelenet is a filmhez, így nem érdemes egyből elhagyni a nézőteret a végefőcím megjelenésekor.

15. „Én macska vagyok!" „Senki sem tökéletes." A film ezen párbeszéde egyértelmű utalás a Van, aki forrón szereti című klasszikus mozi végére, ahol a női ruhába öltözött Jack Lemmon azt vallja be, hogy ő férfi — és kapja meg ugyanezt az elfogadó választ.

16. További filmes utalás klasszikus műre: a ketrecből szabadulós jelenetnél Alfred Hitchcock Madarak című híres mozijának plakátja látszik a háttérben a falon.

17. Az alkotók szándékosan számos olyan pillanatot megmutatnak a filmben, amikor az emberek jobban törődnek a telefonjukkal, mint a háziállataikkal...