Lélegzetelállító felvételek: cápákkal úszott együtt egy bátor modell

Forrás: NORTHFOTO/Lia Barrett -
óceán modell fotózás fotó Cápa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lia Barrett egy különleges, nem mindennapi fotózásra adta a fejét. A művész szerint ezek a képek segítenek, hogy ne féljünk ennyire ezektől a mesés állatoktól. 

A résztvevő modellnek több szirticápával kellett együtt "dolgozni". Az egyik képen például az látható, ahogy a fiatal lány egy elhagyott roncson ül, közben pedig körülötte úszkálnak a félelmetes ragadozók. A felvételek a Bahamákon készültek egy ruházati cég megbízásából. A fotós szerint ezek a képek segítenek, hogy az emberek ne rettegjenek ennyire ezektől az állatoktól.

A 370 ismert cápafaj 80%-a vagy fizikailag képtelen kárt okozni embernek, vagy ritkán találkozik emberekkel. A legnagyobb testű cápa, a cetcápa, aminek hossza elérheti a 15 métert, nagyrészt planktonnal táplálkozik, így emberre nem veszélyes.

Nézd meg képeinket a víz alatti modell és a szirticápák közös kalandjáról!

Forrás: NORTHFOTO/Lia Barrett
Forrás: NORTHFOTO/Lia Barrett
Forrás: NORTHFOTO/Lia Barrett
Forrás: NORTHFOTO/Lia Barrett
Forrás: NORTHFOTO/Lia Barrett
Forrás: NORTHFOTO/Lia Barrett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.