25 éve hunyt el Freddie Mercury: 70 éves lenne

Forrás: DPA/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Db -
halál Freddie Mercury AIDS
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyedülálló egyéniség volt Freddie Mercury, ami az általa írt dalokban is megmutatkozott. A Queen együttes legsikeresebb számait ő szerezte. Kivételes tehetség volt, aki fájdalmasan korán távozott az élők sorából. 45 évesen hunyt el, de betegségéről egészen halála napjáig nem beszélt.

Nagyon fiatalon, 45 évesen távozott Freddie Mercury, de életének minden pillanatát kiélvezte. A '80-as években hihetetlenül kicsapongó életmódot folytatott, finoman szólva is két végéről égette a gyertyát. Senkitől nem sajnálta a pénzt, aki hajlandó volt vele tartani a napokat átívelő mulatozásban. A bulijai legendásak voltak: folyt a drága pezsgő és a kaviár. Képes volt egy egész repülőt kibérelni barátainak, akiket elrepített Ibizára, az akkor újonnan felfedezett partiszigetre.

25 éve hunyt el Freddie Mercury: 70 éves lenne Forrás: DPA/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Db

Nagylelkűségét és szeretetét sokan kihasználták, ezekről a csalódásokról többnyire csak a dalaiban számolt be. Az énekes tékozló életmódját 1987-ig folytatta, egyes felvetések szerint ekkor kaphatta el a HIV-vírust, mivel ezután ritkultak a stúdiólemezei, valamint a koncertjei is. A nyilvánosság előtt egyáltalán nem mutatkozott, ami beindította a pletykákat betegségével kapcsolatban. Egészen a halála előtti napig azonban nem ismerte el, hogy AIDS-cel küzd. 1991. november 23-án közleményben számolt be állapotáról, másnap, 1991. november 24-én, vasárnap este örök álomra szenderült.

Sztárok, akiket legyőzött a HIV

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy egy sztár hírneve és imidzse makulátlan maradjon. Egyesek titkolják egy életen át, mások nyíltan vállalják, sőt együtt is élnek HIV-betegségükkel. Bombaként robbant Charlie Sheen HIV-betegségének híre, ami már csak a következmények miatt is aláásta a sztár tekintélyét. Ennek apropója kapcsán a Life.hu összegyűjtött olyan sztárokat, akik ebben a betegségben szenvedtek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.