Életének 95. évében távozott Gyimesi Pálma színművésznő, a Vígszínház színésze. Hosszan tartó, de méltósággal viselt betegség következtében halt meg. A temetés részleteiről később adnak tájékoztatást.

Gyimesi Pálma életének 95. évében távozott, hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után. A Vígszínház színművésze volt, a színház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek. Gyimesi Pálma 1944-ben végzett a Színművészeti Főiskolán, előbb a Győr-Sopron Színházhoz szerződött, majd a Budai Színház tagja lett. Először 1951-től játszott a Magyar Néphadsereg Színházában – azaz az átnevezett Vígszínházban –, majd 1964-ben tért vissza ismét a Vígszínházhoz.

Elhunyt Gyimesi Pálma színművésznőForrás: vigszinhaz.hu

A Vígszínházban eltöltött több mint öt évtized alatt számos előadásban közreműködött. Színpadra lépett a Macskajáték, az Üvegcipő és az Orfeusz alászáll című előadásokban is, de a filmvásznon is szerepelt. 1944 és 2011 között több mint 20 játékfilmben és több mint 30 tévéfilmben kapott szerepet, és több népszerű produkcióban is szinkronizált: hallhattuk a hangját a Csengetett, Mylord? és a Szívek szállodája című sorozatokban is. Munkássága elismeréseként 2012-ben Gobbi Hilda-díjat kapott. Gyimesi Pálma hűsége szintén példaértékű, 53 évig volt tagja a Vígszínház társulatának. 90 évesen A lovakat lelövik, ugye? című előadásban még fellépett imádott színháza színpadán.