Elhunyt Aczél Endre újságíró, televíziós műsorvezető

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
műsorvezető újságíró Aczél Endre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 74. évében, kedden elhunyt Aczél Endre újságíró, televíziós műsorvezető - erősítette meg a hírt a család szerdán az MTI-nek.

Aczél Endre 1944. szeptember 2-án, Budapesten született. Tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezte.

1968-tól a Magyar Távirati Irodánál (MTI) dolgozott külpolitikai munkatársként, majd szerkesztőként. 1974-től 1977-ig az MTI pekingi, majd 1981-től 1985-ig londoni tudósítója volt.
1985-ben a Magyar Televízió munkatársa lett. Dolgozott a TV-Híradónál, 1985 és 1990 között A Hét főszerkesztője volt.

Aczél Endre 1986-1990 között az MTV Híradó főszerkesztője, majd 1989-től egy éven át A Hét főszerkesztője is volt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt


1990. júliustól októberig a Kurír társfőszerkesztője volt, majd 1991-ben a Hungarian Economic Review című gazdasági magazin felelős szerkesztője, továbbá a Népszabadság külső munkatársa lett. A Magyar Televízió (MTV) után a Klubrádió műsorvezetőjeként is dolgozott.
Főbb művei a Híradó-puccs, az Amit megírhatok és az Acélsodrony.
Aczél Endre jelentősebb elismerései között szerepel a Rózsa Ferenc-díj, a Szabad Sajtó-díj, a Magyar Sajtópáholy-díj, valamint a Bossányi Katalin Emlékalapítvány-díj; 2014-ben Déri János-díjat kapott.

A tengerek rettegett úrnői: 5 hírhedt női kalóz a történelembőlhttp://www.life.hu/kult/20180703-noi-kaloztortenetek.htmlA régi kalózbabona szerint asszonyszemély a fedélzeten balszerencsét hoz, mégis voltak olyan nők a történelemben, akik nem csupán együtt hajózhattak a félelmetes tengeri rablókkal, de igazi legendává is tudtak válni közöttük. Íme, a leghíresebbek! KultOrigoNona Limmen képei egy sötét és misztikus világba kalauzolnakhttp://www.life.hu/kult/20180703-nona-limmen-kepei-egy-sotet-es-misztikus-vilagba-kalauzolnak.htmlPogány papnő és remeteként élő királynő is van a Nona Limmen fotóin szereplő alakok között. Sötét és egyszerre misztikus fotóiból késztettünk galériát. A képek egyszerre hátborzongatóak és megunhatatlanok. KultOrigoFoci vb: Orosz balerinák fotóján ámul a világhttp://www.life.hu/kult/20180703-a-bolshoi-balett-tancosai-mobilon-neztek-a-spanyolorosz-meccset.htmlLassan 10 000 lájknál és több mint 7150 megosztásnál jár az a fotó, amelyen a Bolsoj Balett társulat táncosai egy mobilkijelző előtt izgulnak Oroszországért. Kult--70 éves korában elhunyt a Bay City Rollers basszusgitárosa, Alan Longmuirhttp://www.life.hu/kult/20180702-70-eves-koraban-elhunyt-a-bay-city-rollers-basszusgitarosa-alan-longmuir.html70 éves korában elhunyt a Bay City Rollers basszusgitárosa, Alan Longmuir. Kult--Életre kelnek a festmények és a Disney-mesék a japán illusztrátor montázsain: galériahttp://www.life.hu/kult/20180626-eletre-kelnek-a-festmenyek-es-disney-mesek-a-japan-illusztrator-montazsain-shusaku-takaoka.htmlElképesztő montázsokat készít a japán illusztrátor, Shusaku Takaoka. Alkotásai viccesek, mégis nagyon elgondolkodtatóak. KultOrigoElhunyt Liliane Montevecchi, a Tony-díjas művésznőhttp://www.life.hu/kult/20180702-elhunyt-liliane-montevecchi-a-tonydijas-muveszno.htmlNew Yorkban hunyt el 85 éves korában a Tony-díjas Liliane Montevecchi, aki a filmipar utánozhatatlan alakja volt. Pályafutását balerinaként kezdte, majd szerződtette az MGM. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.