Nem feltétlenül kell elmenni otthonról ahhoz, hogy romantikus hangulatot teremtsünk. Egy otthon elköltött vacsora, és egy romantikus film sokkal meghittebb lehet, mint az ilyenkor zsúfolt éttermek. Ajánlunk néhány filmet a vacsi utáni összebújáshoz a kanapén: ezekkel nem lőhetsz mellé.

Drágaságom Ez a francia vígjáték nem egy szokványos szerelmi történet: Iréne és Jean egymásra találásáról szól, akik elsőre nem tűnnek egymáshoz valónak. Jean egy félénk felszolgáló egy nagy hotelben, Iréne pedig egy kalandornő, aki véletlenül milliárdosnak hiszi Jeant, ezért ráveti magát. Gyorsan kiderül azonban a tévedés, így faképnél hagyja a férfit, aki azonban fülig beleszeretett, ezért mindent megtesz, hogy megtalálja.


CsokoládéA francia kisváros egyhangú életét egy pillanat alatt felforgatja Vianne Rocher érkezése. A lányával céltalanul utazgató nő egy csokoládéboltot nyit ott, ahol évek óta semmilyen változás nem történt. Az édességek felszabadítják a helyiek szunnyadó vágyait. Míg sokan rajonganak a boltért és annak tulajdonosnőéért, addig mások ellenégként kezelik az asszonyt. Reynaud grófja szerint a csokoládék erkölcsi romlásba taszítják a várost.


Mókás arc Audrey Hepburn és Fred Astaire romantikus, zenés vígjátéka egy igazi klasszikus, amelyben a divatfotós új arcot keres a legújabb kampányához. Dick Avery Greenwich Village eldugott könyvesboltjában talál rá Jóra, és ráveszi, hogy vegyen részt a divatbemutatójukon Párizsban. Ugyan Jót nem érdekli a fotózás, egy párizsi filozófus vezetője annál inkább, ezért igent mond a felkérésre. A problémák akkor kezdődnek, amikor a lány Párizsban valóban találkozik a filozófussal, és ez pokollá teszi az egész divatbemutatót.

Édes november A gyönyörű szerelmi történetben egy magának való üzletember és egy humoros, szabadelvű nő talál egymásra. Nelson Mosst véletlenül hozza össze a sors Sarával, aki miatta bukik meg az autóvezetői vizsgán. A nő humora és egész lénye egyszerre vonzza és taszítja a férfit, elszakadni mégsem tud tőle, pedig el kell. Kezdetben a nővel való kapcsolat tűnt számára elképzelhetetlennek, később pedig Sara elengedése. Pedig a nő halálos beteg, ráadásul nem létesít hosszú távra kapcsolatot.