20 érdekesség az első Marvel-szuperhősfilmről, amelynek nő a főszereplője

szereplők film mozi Marvel Marvel Kapitány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy miért nőnapon volt a premierje? Hogy milyen gondokat okoztak a forgatásán a macskák? Mindezt és még sok minden mást is megtudhatsz a cikkünkből a Marvel Kapitányról!

1. Ez az első film a Marvel-moziverzum immár több mint tíz éve és több mint húsz film óta épülő történetében, amelynek nő a főszereplője.

Ez az első film a Marvel-moziverzum történetében, amelynek nő a főszereplője Forrás: Marvel Studios

2. Sőt ez az első olyan film a sorozatban, amelynek a (társ)rendezője is nő: Anna Boden az állandó alkotótársával, Ryan Fleckkel közösen dirigálta a produkciót.

3. Ezek után autentikus megoldásnak tűnt, hogy a film premierjét a nemzetközi nőnapon tartották.

4. Ők ketten a függetlenfilmes szcénából érkeztek, és korábban sosem rendeztek hollywoodi szuperprodukciókat. A Fél Nelson vagy A szerencse forgandó című kiváló filmjeik azonban így is nemzetközi (el)ismertségre tettek szert.

5. A legelső, eredettörténetet elmesélő Amerika Kapitány-filmen kívül ez az egyetlen Marvel-film, amely a múltban játszódik. Egészen pontosan a kilencvenes években, amely eddig szintén érintetlen terület volt az újkori szuperhősfilmek számára.

Az Amerika Kapitány-filmen kívül ez az egyetlen Marvel-film, amely a múltban játszódik Forrás: Marvel Studios

6. Ez az első Marvel-film, amely a legendás képregénypápa, Stan Lee halála óta készült. A számos híres szuperhőskaraktert megteremtő Stan Lee rendszeresen felbukkant aprócska kameószerepekben a Marvel-filmekben, és ezúttal is tisztelegnek a filmben az emléke előtt.

7. A Marvel Studios vezetője, Kevin Feige szerint Marvel Kapitány a legerősebb az összes olyan szuperhősük közül, akiket eddig a filmvásznon láthattunk. Azaz össze tudna csomagolni minden Bosszúállót!

8. A film tervét már 2013 óta fejlesztették a stúdiónál, és 2016 óta az is biztos volt, hogy Brie Larsson lesz a főszereplő.

9. Az időközben Oscar-díjassá váló színésznő (A szoba) volt kezdettől fogva az első számú választás a szerepre.

Brie Larson A szoba című filmben nyújtott alakításáért kapott Oscar-díjat Forrás: Getty Images/Christopher Polk

10. A film nagy részében Marvel Kapitány egy párost alkot Nick Furyvel (Samuel L. Jackson). Az alkotók elmondása szerint ezzel a húzással tisztelegni akartak a kilencvenes évek híres haverfilmjei (Tango és Cash, Az utolsó cserkész, Halálos fegyver, Az élet mindig drága stb.) előtt is.

11. A filmben tanúi lehetünk annak, hogyan vált félszeművé a legendás Nick Fury.

12. Marvel Kapitány macskáját a forgatáson összesen négy profi színészcica „alakította".

13. A főszereplő Brie Larson viszont allergiás a macskákra, így a közös jeleneteikben vagy egy bábu helyettesítette a cicát, és/vagy számítógépes effektekkel oldották meg a dolgot.

A filmben szereplő macskát összesen négy profi színészcica „alakította" Forrás: Marvel Studios

14. A film forgatása kedvéért felépítettek egy üresen álló Los Angeles-i pláza belsejében egy komplett kilencvenes évekbeli bevásárlóközpontot. Annyira élethűre sikeredett, hogy igazi vevők is rendszeresen betévedtek vásárolni.

15. A film főszereplője, Brie Larson és a legjobb barátnőjét alakító Lashana Lynch a sztori szerint eredetileg vadászpilóták. Emiatt aztán a két színésznőt elvitték igazából is repülni az amerikai hadsereg F-16-osaival.

16. Brie Larson hónapokig tartó fizikai felkészülésen vett részt a szerep kedvéért. Minden héten öt napot és napi 4-5 órát edzett, bokszot, kick-boxot és jiu-jitsut tanult.

17. A film kedvéért Samuel L. Jacksont mintegy 20 évvel fiatalították meg a sminkesek és az utómunka-szakemberek.

Samuel L. Jacksont mintegy 20 évvel fiatalították meg a filmben Forrás: Marvel Studios

18. Az alakváltó főgonoszt, Talost játszó Ben Mendelsohn a hangjával is eljátszotta az átalakulását. Amikor az „eredeti", skrull testében látjuk a karaktert, akkor a színész a saját eredeti ausztrál akcentusával beszélt, amikor pedig Talos „emberi" formát öltött a filmben, akkor amerikaival.

19. Ahogyan azt már megszokhattuk a Marvel-filmektől, ezúttal is akad három kis bónuszjelenet a végefőcím alatt, amelyek kapcsolódási pontokat villantanak fel a többi filmjük sztorijaival.

20. Természetesen Marvel Kapitány látható lesz az április végén érkező, az egész eddigi Marvel moziverzumot összegző Bosszúállók: Végjátékban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.