Tízszeres áron, 22,4 ezer dollárért (6,5 millió forint) kelt el egy papírtányér, amelyre Kurt Cobain, a Nirvana együttes énekese írta fel egy előadás dalainak sorrendjét – közölte a Julien's amerikai online aukciósház.

A használt papírtányért szombaton árverezték el New Yorkban. Előzetesen csak kétezer dollárt vártak a pizzatányérért, amelyre az 1994-ben, 27 évesen elhunyt rockzenész írt – közölte a Julien's. Cobain fekete jelölőfilccel jegyezte fel a tányérra a számok sorrendjét egy 1990-es washingtoni koncert előtt.
 

Kurt CobainForrás: Getty Images

Ugyanezen az aukción 75 ezer dollárért cserélt gazdát az a rombuszmintás kardigán, amelyet a zenész az öngyilkossága előtti utolsó fotóján viselt, a ruhadarabot előzetesen 20 ezer dollárra becsülték. Egy koncerten viselt zöld moher kardigánjáért 2015-ben 137 500 dollárt adott a nyertes licitáló. A Nirvana 1985-ben alakult, 1991-es Nevermind című lemezükből több mint 30 millió példány fogyott a világon, rendre minden idők legjobb albumai közé választják.

A Julien's MUSIC Icons című aukcióján többek között Prince, Madonna, Kurt Cobain, a Queen, Elton John, Bob Dylan, Elvis Presley, Lady Gaga, Greg Lake és Beyoncé összesen 670 relikviáját szerezhették meg a gyűjtők.