Rejtett kamrát fedeztek fel Nero császár palotájában

kamra palota Néró római császár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig fel nem fedezett kamrát találtak Nero császár palotájában. 

A régészek Nero császár híres palotájának helyreállítása közben fedeztek fel egy olyan kamrát, amelyről eddig nem volt tudomásuk. A terem falait falfestmények borítják, melyek valódi és mitikus állatokat, teremtményeket ábrázolnak, köztük egy szfinxet, amely után Szfinx teremnek keresztelték a helyiséget.

A felfedezett helyiséget Szfinx teremnek keresztelték a régészek Forrás: AFP/PARCO ARCHEOLOGICO DEL COLOSSEO/Handout

„A Szfinx terem majdnem 20 évszázadon át volt sötétségben” – mondta Alfonsina Russo, a Colosseum Régészeti Park igazgatója. Sajnos a teljes terem megtisztítása lehetetlen feladat a szerkezet veszélyeztetése nélkül, de beleépítik a rekonstrukciót a teljes komplexum helyreállításának tervébe – írja Metro.

Elhunyt Carmine Caridi, A keresztapa színészehttp://www.life.hu/kult/20190530-elhunyt-carmine-caridi-a-keresztapa-szinesze.htmlRosatót játszotta A keresztapa második részében Carmine Caridi. A színész 85 évesen hunyta le örökre a szemét. Kult--Programajánló június elejétőlhttp://www.life.hu/kult/20190524-programajanlo-junius-eleje.htmlIndítsd a nyarat a legszuperebb programokkal! Mutatunk közülük néhányat! KultOrigoEz a Csernobil-sorozat tudósának, Valerij Legaszovnak a valós történetehttp://www.life.hu/kult/20190529-ez-a-csernobil-sorozat-tudosanak-valerij-legaszovnak-a-valos-tortenete.htmlA Csernobil-sorozat tudósának, Valerij Legaszovnak a története szinte pontosan megegyezik a képernyőn bemutatottal: sokat tett azért, hogy megmeneküljenek az emberek, de nem érezte elégnek. KultOrigoTeljes a VOLT Fesztivál nemzetközi programjahttp://www.life.hu/kult/20190528-teljes-a-volt-fesztival-nemzetkozi-programja.htmlMára teljessé vált a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi programja. Június 26-ától négy napon át várja Sopron a hazai és Európa számos pontjáról érkező vendégeket. Az új nevek között igazi legendák és a legaktuálisabb kedvencek is helyet kaptak: a Black Eyed Peastől a Papa Roachon át a Cypress Hillig, vagy éppen Martin Solveigtől a Jan Blomqvist & Bandig. KultOrigoAmikor a rajzfilm életre kel: híres Disney-mesékből élőszereplős mozifilmhttp://www.life.hu/kult/20190524-hires-disneymesekbol-eloszereplos-mozifilm.htmlEgykor generációk kedvenc mesefilmjei voltak rajzos változatban, most pedig a Disney stúdió egy új korszak kedvenceivé akarja tenni őket, immár élőben, színészekkel. Egyesek szerint ez a klasszikus mesék megcsúfolása és anyagias bőrlehúzás, mások szerint elkerülhetetlen felújítás és modernizáció: az Aladdin friss premierje kapcsán áttekintettük a jelenség eddigi filmjeit. KultOrigoÉrvénytelenítették az Eurovíziós Dalfesztivál pontjaithttp://www.life.hu/kult/20190525-ervenytelenitettek-az-eurovizios-dalfesztival-pontjait.htmlHatalmas hiba történt a zsűripontok adásakor az Eurovíziós Dalfesztiválon. Érvényteleníteni kellett a pontokat, ez pedig az eredményre is hatással van. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.