Németh Kristóf a Szomszédok forgatása alatt tudott meg egy fontos dolgot Horváth Ádámról

Forrás: Ez zsír!/Life TV -
Németh Kristóf Horváth Ádám gyermekköztársaság Szomszédok Gaudiopolis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyerekként szerepelt a Gaudiopolis című filmben Németh Kristóf. Csak évekkel később tudta meg, hogy a karakter, akit játszott, valójában Horváth Ádám, a Szomszédok rendezője. 

Földessy Margit stúdiójában tanulta a színészmesterséget Németh Kristóf. Gyerekként beválogatták a Gaudiopolis című filmbe, amely Sztehlo Gábor evangélikus lelkésznek állít emléket, aki a II. világháború alatt 1600 gyereket bújtatott. Az árván maradtakkal létrehozott egy gyermekotthont, a Gaudiopolis nevű gyerekköztársaságot – írj a Bors.

Németh Kristóf megható dolgot tudott meg Horváth Ádámról Forrás: Ez zsír!/Life TV

„Az erről szóló filmben Huszti Péter játszotta Sztehlo Gábort, a feleségét Takács Katalin, én pedig azt a srácot, aki a köztársaságban az elnök lett. Nem sokkal azután, hogy befejeztük a forgatást, bekerültem a Szomszédok teleregénybe. Akkor még fogalmam sem volt, hogy az a fiú, akit eljátszottam, a való életben Horváth Ádám volt. Pedig többször beszélt róla nyilvánosan, hogy Sztehlo Gábor szárnyai alatt nevelkedett, a gyerekköztársaság mentette meg a háború után. Ez egy elképesztő történet, ami csak évekkel később derült ki, teljesen véletlenül” – mesélte a lapnak Németh Kristóf, a Fórum Színház igazgatója.

Horváth Ádám is a gyerekköztársaságban nevelkedett Forrás: MTI/Zih Zsolt

Azt is elárulta, hogyan tudta meg a történteket. „Horváth Ádám a mesterem, a példaképem. Amikor egy forgatáson, úgy emlékszem, Etus fazekasműhelyében álltunk, véletlenül kiderült, hogy ő volt a gyerekköztársaság elnöke, akit én játszhattam. Földbe gyökerezett a lábam, átjárt a büszkeség. Sosem felejtem el” – fogalmazott a színész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.