Programajánló: hangolódj tovább az ünnepekre egy kis kultúrával

A vihar programajánló nemzetiprogiaji Nemzeti Színház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan itt a karácsony, majd a szilveszter. Mindenki lázasan készült az év két legnagyobb eseményére. Nem árt néha egy kis szünetet tartani és kikapcsolódni, hogy minél stresszmentesebben vészeljük át ezt az időszakot. Ehhez adunk egy kis segítséget.

Számtalan olyan program várja az érdkelődöket a demeceber hátralévő részében, amik segítenek egy kicsit kiszakadni az ünnepi készülődésből, az év végi hajrából. Összeszedtünk néhány fantasztikus programot, amiket érdemes megnézni az elkövetkező hetekben.

Nemzeti Színház - A vihar

Nemzeti Színház: A vihar Forrás: Nemzeti Színház

„Ez a darab a felháborító hálátlanságról, ravaszságról és erőszakról szól, ugyanakkor fontos gondolatokat közvetít a művészet és a művész mai világban betöltött szerepéről. A csoda – messze nem az emberségesség szinonimája. Egy ember varázserő nélkül is ember maradhat. Viszont a mágikus képességekkel bíró, de belső, lelki emberi tulajdonságoktól megfosztott személyt nem tekinthetjük egyértelműen a nagybetűvel írt Emberi nem képviselőjének. Addig létezünk, ameddig az emlékünk fennmarad. De a legszörnyűbb, ha elkezdjük az emlékezetet korlátlanul manipulálni."

További információk és jegyértékesítés ITT érhető el.

Időpont: bemutató december 20.

Helyszín: Nemzeti Színház

Mikulásgyár

A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot, édességet vár adományként. Fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így, amennyiben lehetőségük van, vigyenek minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, olajat stb. A MikulásGyár nagyon szívesen fogad játékokat, könyveket is, ám arra kérik az adományozókat, hogy olyan ruhákat, könyveket adományozzanak, amelyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna.

Időpont: november 29. és december 21. között
Helyszín: Budapest, Millenáris Park

A MikulásGyár elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot, édességet vár adományként Fotó: Mudra László - Origo

Karácsonyi Kutyás Vásár

A korábbi évekhez hasonlóan idén is szervez Karácsonyi Kutyás Vásárt az Academy Golf Budapest csapata, akiket a Mad Dog Cafe fog segíteni december 22-én. A vásáron mindent be lehet majd szerezni, amire a négylábúaknak, illetve gazdijaiknak csak szüksége lehet a kutyás városi léthez.

Idén is megrendezésre kerül a Karácsonyi Kutyás Vásár, ahol mindent be tudsz szerezni kedvencednek, amire csak szüksége van, valamint hasznos tanácsokat, tippeket is kaphattok kutya-fizioterapeutától. Számos olyan hazai tervező és tulajdonos látogat el erre a rendezvényre, akik kifejezetten kutyák számára tervez és árul kiegészítőket, nyalánkságokat.

Időpont: december 22

Helyszín: Academy Golf Budapest

A vásáron mindent be lehet majd szerezni, amire a négylábúaknak, illetve gazdijaiknak csak szüksége lehet a kutyás városi léthez Forrás: Facebook/Academy Golf Budapest

Vers-estek a MÜPA-ban: Fodor Ákos

Az, hogy valaki a legnépszerűbb, mindig gyanakvásra ad okot. Ki dönti el, minek alapján, és mit áldozott fel az illető népszerűsége érdekében? Fodor Ákos (1945-2015) esetében minden bizonnyal nem az a legérdekesebb, hogy miközben húszegynéhány könyve többnyire csekély visszhangot keltett, páratlanul népszerű a Facebookot használók körében - ezrével lelhetők föl a tőle származó idézetek -; az teszi hallatlanul izgalmassá ezt, hogy ő maga soha, semmilyen formában nem volt jelen ezen a közösségi fórumon.

Időpont: december 20

Helyszín: MÜPA

Fodor Ákos páratlanul népszerű a Facebookot használók körében, ezrével lelhetők föl a tőle származó idézetek Forrás: Facebook/Müpa Budapest

Óbudai dizájn Piknink - Karácsonyi különkiadás a designfalon

Tudatos vásárlók és hazai kézműves alkotók, tervezői márkák találkozása az ünnepi készülődés négy adventi hétvégéjén. A Szindbád Rendezvénytérben kialakított Designfal szemet gyönyörködtető, kreatív alkotásokkal fogadja a betérőket. A tervezők és designerek művészi munkái között akár egyedi karácsonyi ajándékokra is lelhetünk, miközben beszélgetni is lehet a tervezőkkel.

Időpont: december 21-22.

Helyszín: Szindbád Rendezvényterem

A Szindbád Rendezvénytérben kialakított Designfal szemet gyönyörködtető, kreatív alkotásokkal fogadja a betérőket Forrás: Facebook/Esernyős - Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.