Puskás Ferenc rajzfilm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Puskás Ferenc születésnapján, április 1-jén az M1 aktuális tévécsatornán és a Nemzeti Sport Online oldalán is látható a Puskás Ferenc gyermekkori kalandjait megidéző Puskás Öcsi és barátai című rajzfilm, Gellár Csaba rendezésében.

A hétperces, 2D-s animációs technikával közel egy évig készült filmet, melynek első vetítése vasárnap este volt a az M2 gyermekcsatornán - az alkotók animációs-sorozatuk első, bemutató, úgynevezett pilot epizódjának szánják. - írja az MTI.

Az epizódok alapját a gyermek Puskás Öcsi életrajza, a vele kapcsolatos történetek, városi legendák képezik, valamint Kemény Kristóf író és Mayer Tamás illusztrátor közös, háromkötetes Puskás Öcsi - A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai című mesekönyv-sorozata. Ez utóbbi adta a rajzfilm ötletét és kiindulópontját is.

Forrás: AFP

"Animációs sorozattá tervezzük fejleszteni a filmet, amely remélhetőleg nemcsak hazánkban, de külföldön is a fiatal generációk kedvelt meséjévé válhat." - nyilatkozott a tervekről Lajos Tamás filmproducer.

Az alkotók szerint a fenomén nemcsak kivételes tehetségével, hanem egyedülálló személyiségével, segítőkészségével is nagyszerű példaképként szolgálhat a mai gyerekeknek.

Kiváló példája a kitartásnak, a hitnek, az erőnek és a szakmai alázatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.