A Stranger Things című sorozat 2016-ban mutatkozott be a Netflixen, és mostanra az egyik legnépszerűbb sorozat lett, azonban a készítőket most azzal vádolják, hogy a produkció több elemét is egy Totem című film forgatókönyvéből lopták.

A Stranger Things a 80-as években játszódik. A Duffer-testvérek alkotása egy Hawkins nevű kisvárosban játszódik, ahol néhány tizenéves gyerek küzd meg vérszomjas szörnyekkel és gonosz tudósokkal. Bár a sorozat óriási népszerűségnek örvend, a készítők és a sorozatnak otthont adó Netflix mégis komoly per előtt állnak. Az Irish Rover Entertainment nevű gyártócég ugyanis megvádolta a Duffer-testvéreket és az online videotárat, hogy a produkció több elemét is egy Totem című film forgatókönyvéből lopták

- írja a sorozatwiki.

A felperes szerint nem csak a történetet, hanem a karaktereket, és néhány párbeszédet is a Jeffrey Kennedy által írt forgatókönyvből tulajdonítottak el. Az Irish Rover Entertainment úgy véli, hogy a Stranger Things koncepciós művésze, Aaron Sims vihette el ezeket az ötleteket Dufferéknek, a férfi ugyanis korábban Kennedy írótársa volt. A döntést - miszerint valóban egy le sem forgatott film inspirálta-e a Stranger Thingset - a kaliforniai bíróság hozza majd meg. 

Forrás: Netflix