nemzetközi siker siker amerikai álom Presser Gábor zenekar LGT
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas előadóművész, Presser Gábor elárulta, hogy mi lehetett az oka annak, hogy a hazai zenei élet egyik legnagyobb zenekara, az LGT nem ért el nagyobb sikereket külföldön.

Az LGT a magyar rock zene egyik, ha nem a legnagyobb hatású együttese, ami meghatározó eleme mind a mai napig a magyar zenei életnek. Az óriási hazai siker ellenére azonban külföldön, nemzetközi szinten nem sikerült a zenekarnak karriert építenie. Ennek okáról Presser Gábor mesélt - írja a Blikk.

Presser Gábor Forrás: MTI/Mohai Balázs

„Olyan dolgok sikerültek, amikre – ha megkérdezték volna – azt mondom, hogy itt ilyen nincs, nemhogy sikerüljön. Például a Jimmy Millerrel való szerződésünk, aki a Rolling Stones producere volt. Ezt nem hiszed el a Klauzál téren. Ezt mindannyian akkor hittük el, amikor Londonban ültünk a stúdióban vele. Csupa elég erős dolog történt velünk, irgalmatlan tempóban dolgoztunk, nagyon-nagyon fel voltunk spannolva, és akkor jött az 1974-es tavasz és nyár, amikor Amerikában voltunk és nagy fesztiválokon játszottunk. Állandóan, folyamatosan tűzben voltunk, minden nagyon úgy látszott, hogy majd összejöhet.

Tulajdonképpen az egyetlen egy európai banda voltunk, amely Amerikában a nagy fesztiválokon játszott, nemhogy kelet-európai, aztán egyszer csak ennyi. Az nagyon nagy esély volt az amerikai sikerre.

Amikor már megtanultuk a szakmát és már kezdtem érteni bizonyos dolgokat, akkor már kezdtem érteni, hogy valójában esélytelenek voltunk, mert semmi nem volt mögöttünk. Nem volt mögöttünk egy csapat, egy menedzsment, nem volt mögöttünk pénz a promócióra, mi csak kint voltunk, de nem állt mögöttünk egy olyan szervezet, amely ezt tartja" - mondta Presser.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.