Népszerű sorozatok egyetlen mondatba foglalva – Felismered őket? KVÍZ

Breaking Bad Stranger Things sorozat Vészhelyzet magazin kvíz Trónok harca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pandémia alatt még azok is rászoktak a sorozatokra, akik korábban el sem tudták volna képzelni, hogy több évadon keresztül nézzenek egy történetet. Így pedig előkerültek régebbi, vagy épp klasszikusnak nevezhető alkotások is.

A sorozatok virágkorukat élik, de nem szabad megfeledkeznünk azokról sem, amik nem a streaming szolgáltatók felületeire készültek, hanem a televízió képernyője elé kötöttek le minket estéről, estére. Most összeszedtük azokat, melyek szerintünk egytől egyig nagyszerűek, bár témájukat és tematikájukat nézve is különböznek egymástól.

Teszteld a tudásod, és töltsd ki a kvízünket!

Loading...

Trónok harca
A filmesek egy ideig követték a George R. R. Martin könyveiben szereplő történet szálakat – melyek közül csak az első kötet címe volt Trónok harca -, de a sorozat utolsó fejezetére saját véget álmodtak meg. Ezzel pedig rengeteg rajongó haragját vívták ki, akik nagyot csalódtak. Azt azonban nem lehet elvitatni, hogy a Trónok harca elképesztő világsikert aratott, méghozzá fantasy műfajban, amire korábban nem igazán volt példa.

Breaking Bad
A magyarul Totál szívás címet viselő alkotás nyitotta meg 13 évvel ezelőtt a tévés sorozatok új korszakát. Igényessége, cselekménye egyaránt olyan szintre emelte a többrészes történetmesélést, ami az emberek figyelmét újra a sorozatok felé irányította.

Stranger Things
Villámsebességgel szippantotta be a fiatalabb és az idősebb korosztályt egyaránt a kisvárosi furcsa dolgok, mely a horror rajongók számára igen ismerős atmoszférával rendelkezik. Ez nem véletlen, hiszen az alkotó páros, a Duffer testvérek sokat merítettek Stephen King alkotásaiból. Jelenleg a negyedik és előreláthatóan az utolsó évadot várjuk.

Doktor House
Valahogy a kórházas sorozatokat nem lehet megunni, de kevés az olyan, amiben egyensúlyba kerül a szakmabeli és magánéleti szál. A Doktor House ráadásul húzott egy merészet, és főszereplőnek egy igazi unszimpatikus, mégis fura mód szerethető karaktert jelölt ki, amivel kitűnik a többi hasonló sorozat közül.

Maffiózók
Tony Soprano nevét még az is ismeri, aki egyetlen epizódot sem látott a valaha volt legsikeresebb maffia-sorozatból. Miért lehetett ennyire népszerű a 6 évadot és összesen 86 részt megélt Maffiózók? Erre nehéz lenne egy mondatban válaszolni, de talán az emberközeli hozzáállás, a maffia-család-üzlet hármasának tökéletes vegyítése miatt.

South Park
Itthon 21 éve kapjuk a rajzolt eszementséget, ami mindig feldolgozza a világszinten történt eseményeket, élethelyzeteket, problémákat. A South Park kultikus sorozat, ami nem fél a humor sötétebb oldalával mesélni.

Hannibal
Dr. Hannibal Lecter kapott saját filmet, előzmény történetet, de igazán ebben a 3 évados sorozatban ismerhettük meg, ki is ő valójában. Abszolút lebilincselő alkotás, melyet Mads Mikkelsen alakítása tett tökéletessé.

CSI: Miami helyszínelők
A klasszikus CSI sorozat egy másik ágát képviselő darab nehezen nevezhető életszerűnek, hiszen a helyszínelők itt egyben nyomozók is, és talán túl empatikusak, ami nem szerencsés az ő szakmájukban. Mégis imádtuk, ahogy Horatio Caine hadnagy kissé lecsúsztatta a napszemüvegét, és hideg nyugalommal közölte, hogy elkapták a gyilkost.

Vészhelyzet
A magyar tévénézők az ER című sorozattal szembesültek először a kórház véres valóságával, amikor az orvosok nem csupán a folyosókon társalogtak, hanem bizony fásultak, fáradtak, motiválatlanok is voltak. Talán ez hozta meg azt a fajta sikert, ami miatt a mai napig aktuálisnak érezzük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.