Szodoma és Gomora létezett bibliai városok megtalálták Szodomát és Gomorát Szodoma és Gomora biblia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tudósokat évszázadok óta foglalkoztatja, hogy a Bibliában szereplő helyszínek valóban léteztek-e. Rengetegen kutatták Noé bárkáját és Jézus sírját, a régészek egy csoportja azonban meglepő felfedezésre jutott.

A két, rossz hírű bibliai városnak azért kellett elpusztulnia a Szentírás szerint, mivel lakói perverzek és erkölcstelenek voltak. Isten ezért három, férfialakban megjelenő angyalt küldött a Földre, hogy megüzenje: a városok bűne olyan súlyos, hogy sorsuk elkerülhetetlen. Ábrahám azonban arra kérte az Urat, hogy ha egyetlen igaz embert is talál ott, akkor ne pusztítsa el a településeket.

Régészek Szodoma és Gomorra romjainál Forrás: SchisCom

Lót legendáját mindannyian ismerjük. Hiába próbálták, nem sikerült bebizonyítani, hogy Szodoma és Gomorra érdemes a fennmaradásra. Az angyalok Lótot és családját megmentették ugyan, de kénkő és tűz zúdult a város minden lakójára. A régészek évtizedek óta kutatják, hol állhatott egykoron ez a két település, a legfrissebb kutatások pedig meglepő eredménnyel szolgáltak.

Úgy tűnik, hogy megtalálták a két város maradványait, és arra is megkaptuk a választ: mi okozhatta a pusztulásukat. A részletekről a Travelo cikkében olvashattok erre a linkre kattinva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.