Egy go-go táncos miatt dobta Julia Roberts – 10 érdekesség az 55 éves Kiefer Sutherlandről

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jorg Carstensen -
Julia Roberts színész Kiefer Sutherland
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
55. születésnapját ünnepli Kiefer Sutherland, aki egy színészlegenda apa árnyékából a kőkemény titkosügynök Jack Bauer figurájával tudott igazán kitűnni, és akinek karrierje és élete is számos érdekességet rejt, amiket listára is gyűjtöttünk az alábbi cikkben.

Kanadai, angol és amerikai egyszerre.

Kanadai szülők gyermekeként született Londonban, ahol a család akkoriban élt. Az angliai tartózkodás évei után visszatértek a tengerentúlra, az iskolákat pedig Kanadában járta ki Kiefer Sutherland, de aztán a felnőtt élete nagy részét már az Egyesült Államokban lakva töltötte és tölti. Állampolgárságból kanadaival és angollal rendelkezik.

55. születésnapját ünnepli Kiefer Sutherland Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jorg Carstensen

Van egy ikertestvére.

Rachel nevű húga hét perccel fiatalabb nála, és szintén a szórakoztatóiparban dolgozik: filmes és tévés utómunka-szakember Torontóban.

Híreségek a felmenői.

Az anyai nagyapja, Tommy Douglas neves kanadai politikus és államférfi volt. Az édesapja pedig a színészlegenda Donald Sutherland, akivel három alkalommal is játszott egy filmben, de a Gengszterpapa, Ha ölni kell, és Forsaken című filmek közül csak utóbbiban szerepeltek közös jelenetekben.

A nevét az apja egyik rendező haverja után kapta.

A teljes neve Kiefer William Frederick Dempsey George Rufus Sutherland. A Kiefer keresztnevet Warren Kiefer után kapta, aki Donald Sutherland színészi pályájának első mozifilmjét rendezte.

Robert Downey Jr. volt a lakótársa.

Az 1980-as években, pályakezdő színészként három éven át lakott egy hollywoodi albérletben Robert Downey Jr.-al. Ők ketten ebben az időszakban az 1969 című filmben együtt is szerepeltek.

Julia Roberts egy go-go táncos miatt bontotta fel az eljegyzésüket

Az Egyenesen át című misztikus thriller forgatásán jöttek össze Julia Robertsszel, akivel el is jegyezték egymást, sőt az esküvőt is megszervezték. A színésznő három nappal a nagy esemény előtt szakított vele, mert tudomást szerzett arról, hogy Sutherland egy go-go táncossal találkozgat titokban.

A lánya is színésznő.

Kétszer nősült, de egyik sem tartott sokáig: Camelia Lynne 1987 és 1990, Kelly Winn pedig 1996 és 2004 között volt a felesége. Az első házasságából született egy lánya, Sarah Sutherland pedig folytatta a család színészi hagyományait, és többek között már Az alelnök című sorozatban és Az ifjú nyomozó című filmben is találkozhattak vele a nézők.

Az első házasságából született egy lánya, Sarah Sutherland Forrás: Getty Images via AFP/2003 Getty Images/Amanda Edwards

Többet volt Jack Bauer, mint bármi más.

A karrierje legnagyobb sikerét és leghíresebb szerepét a 24 című sorozat hozta el, amiben a kőkemény titkosügynököt, Jack Bauert formálta meg. A sorozat speciális, valós időt imitáló elbeszélésmódja és sok évadja miatt Sutherland több ideig játszotta kamerák előtt Jack Bauert, mint az összes többi szerepét együttvéve.

A 24-et tetkón is bevállalta.

A 24 sorozat harmadik évadjának egyik fontos momentuma, hogy a főszereplő Jack Bauer tetoválást kap. Ezt a tetoválást pedig nem csak színlelték a forgatáson, hanem Kiefer Sutherland tényleg magára varratta.

Hobbiból zenél, de profin nyomja.

Világéletében a zene volt az egyik hobbija, ami már odáig fajult, hogy nemcsak a régi, értékes gitárokat gyűjti, de a zenésztársával, Jude Cole-al saját zenei kiadót és stúdiót működtetnek, sőt 2016-ban kiadta az első saját albumát is, amit általános elismerés fogadott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.