Karácsonyi cirkuszi mese

Forrás: Urbán Ádám/FNC -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összművészeti előadás október 15-től a Fővárosi Nagycirkuszban
Forrás: Urbán Ádám/FNC

A Fővárosi Nagycirkusz október 15-től egy különleges karácsonyi ajándékkal készül szeretett közönségének: egy összművészeti produkcióval segít ráhangolódni a legszentebb családi ünnepre és kiszakadni a mindennapok rohanásából. Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című novellája alapján készült karácsonyi játékban harmonikus szinergiában jelenik meg a cirkuszművészet, a zene, az ének, a színház-és a bábművészet. A Jászai Mari-díjas Fekete Péter rendezésében és Rátkai Erzsébet érdemes művész jelmezeivel egy varázslatos világba csöppenünk, ahol a legfontosabb értékek kelnek életre a cirkusz-és a társművészetek által.

János mester szerepében a Nádasdy Kálmán-díjas Szomor György színművész látható, a Szomszédot Faragó András színművész alakítja. A Fővárosi Nagycirkusz évekkel ezelőtt, többször is műsorra tűzött Lúdas Matyi a cirkuszban című első, saját összművészeti darabjához hasonlóan a Melyiket a kilenc közül? előadás is bővelkedik a látványos díszletekben. A darabhoz Szakál László zenekarvezető és Pál Dániel Levente dramaturg saját dalokat írtak, melyek közül több orgonán csendül majd fel.

Forrás: Urbán Ádám/FNC

Közép-Európa egyetlen, egész évben nyitva tartó, világhírű kőcirkuszában csak a legjobb artista produkciók mutatkozhatnak be. A Melyiket a kilenc közül? karácsonyi játékban is többszörös cirkuszfesztivál-díjas művészek varázsolják el a közönséget emberfeletti műsorszámaikkal. Fellépnek a 2016-os Dima karácsonya című műsor sztárjai, a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál Ezüst Bohóc-díjas artistái, a Markin Family elképesztő perzs számukkal. Dmitry Chernov világhírű, többszörös cirkuszfesztivál-díjas zsonglőr ezúttal bravúros trükkjeivel a ligeti porond közönségét nyűgözi le. A Medel Family fiatal nővérei fogódzkodás nélkül lengenek a trapézon, miközben karikákat pörgetnek vagy éppen egymást tartják a magasban. Lenyűgöző szám a generációkon át öröklődő tudásról és a testvérek közötti bizalomról. A Kirichenko Acrobats tagjai a torna világából érkeztek, produkciójukban ötvözik a tornából szerzett tudásukat, a cirkuszművészetet és a táncot. Igazi kuriózumnak számít Diana Vedyashkina, aki egy a cirkuszokban ritkán bemutatkozó fajtával, a tacskóval lép porondra. Az apró termetű kiskutyák, méretben hozzájuk illő rekvizitekkel csintalankodnak és játszadoznak a manézsban. Az okos tacskók az ember és állat közötti szereteten, bizalmon és játékon alapuló kapcsolatot mutatják be. Az erős tradíciókkal rendelkező magyar cirkuszművészetből az Ádám cirkuszi dinasztia ifjú tagjai adnak ízelítőt magasdrót és lovaszsonglőr produkcióikkal, Novákovics Noémi pedig kötél számában egy nő belső harcait jeleníti meg.

Az október 15-től látható Melyiket a kilenc közül? – Karácsonyi játék Jókai Mór novellája alapján című összművészeti darab gazdag látványvilágával és mély mondanivalójával az egész család számára maradandó élményt nyújt.

További részletek és jegyvásárlás: www.fnc.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.