A Dal 2023 - Műfaji megkötés nélkül várja jelentkezőit az ország dalversenye

Forrás: Instagram/A Dal 2022/MTVA -
dalverseny A Dal 2023
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnapig még lehet jelentkezni A Dal 2023-ra. A Duna több éve nagy sikerrel futó emblematikus dalversenye óriási lehetőség az  új előadóknak az országos bemutatkozásra, a zenei élet aktív résztvevőinek pedig páratlan szakmai kihívást rejt. Hazánk zenészeit Dorozsmai Péter zenei vezető biztatta a nevezésre a Család-barát műsorában.

A Dal egyik legnagyobb erőssége, hogy nincsenek műfaji megkötések, bárki számára nyitott a jelentkezés – hívta fel a nézők figyelmét a Család-barát vendégeként Dorozsmai Péter, A Dal zenei vezetője. Az idei dalversenyre még vasárnapig, január 22-ig lehet jelentkezni, és ismét 40 új magyar dal kap lehetőséget arra, hogy főműsoridőben bemutatkozzon az országnak a Duna képernyőjén.

A Dal 2022 nyertese, Oláh Ibolya Forrás: Instagram/A Dal 2022/MTVA

„Elsősorban a nevezett dalok eredetiségére fókuszálunk, nem a zenei műfajára. Vannak azonban feltételek, amelyeknek meg kell felelni: nem lehet hosszabb három percnél, magyar nyelvűnek kell lennie, és a közelmúltban kellett megszületnie. Amióta élő adásban állnak színpadra az előadók, még izgalmasabb lett a műsor. A dalokat több verzióban tesszük próbára, hiszen ami jó, az hangszereléstől függetlenül jó. Az elődöntőben akusztikusan, a döntőben pedig szimfonikus feldolgozásban, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében lesznek hallhatók"mondta a Duna műsorában Dorozsmai Péter, aki hozzátette,hogy azoknak az énekeseknek, akik nem rendelkeznek saját zenekarral, a műsor profi session-zenészeket biztosít, ami egy előadónak az országos élő adás mellett ismét egy kivételes helyzet. A teljes beszélgetés újranézhető a Médiaklikken, A Dal 2023 jelentkezés részletei elérhetők adal.hu oldalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.