"Régóta küzdött súlyos betegségével, nem tudott megbirkózni vele" - pályatársai búcsúznak Balázsovits Lajostól

Forrás: MTI/Zih Zsolt -
Jordán Tamás Balázsovits Lajos Bodrogi Gyula Tordy Géza Pásztor Erzsi
Szerdán érkezett a hír, hogy 76 éves korában elhunyt Balázsovits Lajos, a Nemzet Színésze. Távozása az egész ország vesztesége, a film- és színházkedvelők és pályatársai gyászolják. 

"Nem is tudok mit mondani. Nagyon jó barátok voltunk, szavakba nem lehet foglalni, mennyire megrázott, amikor tegnap értesültem, hogy ő is elment. Azt tudtam, hogy régóta küzdött súlyos betegségével, úgy tűnik, nem tudott megbirkózni vele (...) Vidám, az életet szerető ember volt, az élet sok csodáját maga köré gyűjtve. Szomorúságot soha nem láttam rajta, mindig viccelődött" - nyilatkozta a Borsnak Bodrogi Gyula.

Balázsovits Lajos halála az egész országot megrázta. Forrás: MTI/Zih Zsolt

Oscar-díjra jelölt filmben is szerepelt Balázsovits Lajos. Filmjeiről, színházi munkájáiról ebben a cikkünkben írtunk.

"Nagyon szerettem Lajost, megszakad érte a szívem. Rendkívül megrázott a halálhíre, végtelenül jó barátom volt. Ennyit tudok most mondani, mert felfogni is képtelenség, hogy elment" - mondta a lapnak Tordy Géza.

A gyászhír kapcsán Jordán Tamás is megszólalt. "Óriási veszteség nemcsak a szakmának, hanem a közönségnek is" - szögezte le, Pásztor Erzsi pedig arról beszélt, hogy Balázsovits Lajos vidám, szeretetre méltó, derűs ember volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.