A világ legjobb minihotelei két személyre!

hotel utazás program szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy szálloda, nagy személyzet, sok vendég, hatalmas nyüzsgés. Ezzel szemben egy egészen kicsi hotelben - ahol csak két szállóvendég van mindössze, a személyzet pedig csak beugrik néha -, a nyugalom óriási. Íme, a világ legjobb minihotelei két személyre.

1. Esküvőház Brémában

A németországi esküvőházak már a középkorban is fogadták a házasodni készülő párokat. A minihotel ma is várja a párokat Bréma óvárosának központjában - persze már házassági megkötés nélkül.

http://fotowettbewerb.bremen-tourism.de
http://fotowettbewerb.bremen-tourism.de

A szálloda, ami valószínűleg a legkisebb a világon, teljesen autómentes környéken található, a közelben nyoma sincs csúnya modern lakóépületeknek vagy gyáraknak. A háromemeletes Esküvőház földszintjén található a kicsi konyha és étkező, az elsőn egy pazar fürdőszoba pezsgőfürdővel, a másodikon pedig a mesés hálószoba. Mint egy álom.
Mennyiért?
Az Esküvőházban egy éjszaka pezsgős reggelivel két személyre 350 euróba kerül.

2. Harkály Hotel Västerasban

Aki egyszer felmegy a Harkály Hotelbe, soha többé nem akar lejönni. A svéd miniszálloda a västerasi Vasaparkban áll, egy hatalmas tölgyfa ágai között, 13 méteres magasságban.


www.tinyhousedesign.com
www.tinyhousedesign.com

A vendégeket hajókötélen húzza a fel a személyzet, majd kezdődhet az elmélkedés és pihenés kettesben. A hotelszobába a szállóvendégek csak a legszükségesebb holmikat vihetik fel, hiszen nincs túl sok hely odafent. Nyugalom, csodás kilátás, felejthetetlen élmény.
Mennyiért?
A Harkály Hotelben egy éjszaka vacsorával és reggelivel - amit szintén kötélen húznak fel a párnak - 336 euróba kerül két személyre.

3. Világítótorony Harlingenben

1998-ig szolgáltatásszerűen működött ez a világítótorony a hollandiai Harlingenben, ma azonban az édeskettesre vágyó turisták kedvelt szállodája. A luxuskörülmények közé vágyó vendégek biztosan nem csalódnak a minihotelben.

www.unusualhotelsoftheworld.com
www.unusualhotelsoftheworld.com

A háromemeletes torony minden kényelmi feltételnek megfelel, elegáns és stílusos, a kilátás pedig egyszerűen leírhatatlan, a minihotel minden ablakából más és más csoda tárul a vendégek szeme elé.
Mennyiért?
A harlingeni világítótoronyban 319 euróba kerül egy éjszaka reggelivel két fő részére.

4. Lilla Marras a tengeren

A Lilla Marras 1995-ig a holland partoknál teljesített szolgálatot mint mentőhajó - ma pedig szálloda szerelmes pároknak.

www.hotels-insolites.com
www.hotels-insolites.com

A hajóhotel helyiségeit - hálófülke, fürdőszoba, konyha - az egykori kabinok helyén alakították ki, szűkös, mégis hihetetlenül kényelmes. A fedélzet pedig teraszként funkcionál - szép időben tökéletes hely reggelizésre vagy pihenésre.
Mennyiért?
Egy éjszaka két főre reggelivel 229 euróba kerül, a kétórás sétahajókázás ára 169 euró.

5. Daruhotel Harlingenben

A hollandiai Harlingenben, az 5-ös dokkban foglalhatod el a szállásodat, ha a Daruhotelben foglaltattál szobát. Ennek a szállodának semmi köze a gázlómadárhoz, annál több egy toronydaruhoz...

www.vuurtoren-harlingen.nl
www.vuurtoren-harlingen.nl

A korábbi emelőszerkezet ma ugyanis kétszemélyes hotel, csodás kilátással a városra, a kikötőre és a nyílt tengerre. Az apró szoba síkképernyős tévével van felszerelve - ha mégsem megunhatatlan a panoráma -, a dizájnfürdőkádból pedig az Északi-tenger látható.
Mennyiért?
A Daruhotelben egy éjszaka reggelivel két személyre 319 euróba kerül.

6. TiMiMoo Rustban

Ausztria legkisebb hotelje a rusti TiMiMoo, amely épülete a XVI. században épült. A kétemeletes miniszálloda alapterülete mindössze 22 négyzetméter.

www.hotelbuergerhaus-rust.at
www.hotelbuergerhaus-rust.at

A földszinten a konyha és az étkező van, az első emeleten a csodás hálószoba, a legfelső szinteken pedig egy kisebb wellness-oázis található, esőzuhannyal, jakuzzival, mindez antik stílusban.
Mennyiért?
A megaluxus minihotelben egy éjszaka két főnek pezsgős reggelivel 390 euróba kerül.

7. Einer für Einen Frankfurtban

Frankfurt am Mainban található egy igazán egzotikus és luxus módon berendezett minihotel, az Einer für Einen. Az egyszobás szállodát egy német sztárszakács álmodta meg és valósította meg - csak ínyenceknek.

www.bild.de
www.bild.de

A kicsi penthouse minden berendezését sztárdizájnerek alkották, a minibáron és a tulaj fantasztikus fogásain kívül egy szolgálati Maserati is jár a szobához, természetesen sofőrrel. Ennek persze meg kell fizetni az árát.
Mennyiért?
A miniszállodában egy éjszaka két fő részére 789 euróba kerül, reggelivel, masszázzsal és egy 6 fogásos vacsorával a tulajdonos luxuséttermében.

8. Kofftel Hotel Lunzenauban

Ha nem egy kofferral, hanem egy kofferban nyaralnátok... A Kofftel Hotel a németországi Lunzenauban valószínűleg a világ legkisebb szállodája, vagyis inkább szobácskája.

www.prellbock-bahnart.de
www.prellbock-bahnart.de

A hotelke annyira kicsi, hogy az ágy a szekrényben kapott helyett, zuhanyozni pedig a WC-ben kell - de ezt egyetlen szállóvendég sem bánja. Evésre pedig végképp nem maradt hely, így erre a szomszédos éttermet ajánlják.
Mennyiért?
A szoba saját hálózsákot hozva, reggelivel, két főre 22,50 euróba kerül.

9. A Bakancs Nelsonban

Mint a mese a csizmában lakó egérkéről... Az új-zélandi Nelsonban létezik egy kis lábbeli, amiben tényleg lakni lehet.

www.jesterhouse.co.nz
www.jesterhouse.co.nz

A Boot Hotelben éppen két személy szállhat meg egyszerre, a kényelmes, romantikus szobát kifejezetten összebújásra tervezték. A cipőszállodához kicsiny kert is tartozik, kemencével és dús mogyoróbokrokkal. A szobához friss gyümölcstál és reggeli jár.
Mennyiért?
Egy éjszaka két személy részére 160 euróba kerül.

10. Kokopelli's Cave Új-Mexikóban

Barlanglakók figyelem! Új-Mexikó homokhegyei egyikében található egy luxusbarlang, a Kokopelli's Cave. A szállodát 65 millió évvel ezelőtt építette a természet, a barlangot pedig a 70-es években vésték a sziklába.

www.bbonline.com
www.bbonline.com

A Kokopelli Hotel nem éppen luxusszálloda, de élménynek felejthetetlen. A kétszemélyes lakosztályban jakuzzi és vízesés-zuhany kényezteti a modern barlanglakókat, valamint egy hatalmas hűtőszekrény dugig minden földi jóval.
Mennyiért?
Egy éjszaka a Kokopelli's Cave-ben 190 euróba kerül két fő számára.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.