színház fesztivál koncert utazás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre süt a nap és jó a kedvünk, vétek lenne a lakásban ücsörögni hétvégenként. Itt az idő, hogy felhőtlenül élvezd a tavaszt! Íme, a legjobban várt programok áprilisban.
Budapest

1. Tradicionális Jóga Fesztivál

A jóga fiatalít, kitartásra nevel, és csodálatosan hat a testre és szellemre egyaránt. Tökéletes tavaszi testébresztést kínál a jógafesztivál, ahol elmélyedhetsz a jógafajtákban, légzőgyakorlatokban, a meditációban és a kőkemény izomgyakorlatokban. Az edzéseken kívül bepillantást nyerhetsz a varázsos indiai kultúrába: lesz indiai tánc, főzőbemutató és persze jóga minden mennyiségben.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com



Helyszín: Marczibányi téri Művelődési Központ
Időpont: 2011. április 2., 9:00
Jegyár: 1800 Ft
Bővebb infó: www.port.hu/pls/fe/festival.festival_page?i_festival_id=8640&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_cntry_id=44

2. Fényhidakon át - Egry József gyűjteményes kiállítás

Ha kicsit pihentetőbb programot tervezel, ne hagyd ki az Egry József festményeit bemutató kiállítást. Egry a modern magyar festészet egyik legjelesebb képviselője - a "Balaton festője" néven vonult be a hazai köztudatba, életműve technikában és témában is rendkívül gazdag. Szokatlan és sajátságos képalkotási módja kiváltképp az olyan atmoszférikus jelenségek, mint a víz, pára, levegő, de legfőbbképpen a fény látomásszerű megragadására törekszik. A tárlat a teljesség igényével mutatja be Egry József életművének kiemelkedő darabjait a pályakezdéstől alkotó munkásságának befejezéséig.



Helyszín: KOGART ház
Időpont: 2011.04.02.-2011.07.31.
Jegyár: 1500 Ft
Bővebb infó: www.kogart.hu/


3. Egy éj Velencében - avagy a golyók háborúja

Johann Strauss egyik legnépszerűbb vígoperáját mutatták be március végén a Budapesti Operettszínházban, amelyben - a korabeli kritikusok szerint - több a dallam, mint egy Beethoven-szimfóniában. A darabot varázslatos muzsika, andalító, ugyanakkor felpezsdítő keringők és álarcosbáli forgatag fűszerezi. A főbb szerepekben láthatjuk többek között Vadász Zsoltot, Homonnay Zsoltot és Földes Tamást - a darab rendezője Kerényi Miklós Gábor.

Helyszín: Budapesti Operettszínház
Időpont: 2011. március 25.
Jegyár: 1400 Ft-tól
Bővebb infó: www.operettszinhaz.hu/operett.php?pid=show&rId=112&mId=4113&evad=6

4. X-Faktor Fergeteg Party

Az X-Faktor döntősei sikert sikerre halmoznak: Wolf Kati az Eurovíziós Dalfesztiválon képviseli Magyarországot, Veca népszerűsége töretlen, és a többiek sem tétlenkednek. Április második szombatján kedvenceink összegyűlnek Budapesten, hogy az X-Faktor után négy hónappal ismét megmutassák tehetségüket. Ha hiányolod Király L. Norbit, szívesen hallgatnád Shodeinde Dorkát és a Non Stop együttest, netán Vastag Csaba kelti fel az érdeklődésedet, akkor ne tétovázz, válts jegyet a fergetegpartira!

Helyszín: Symbol Budapest
Időpont: 2011. április 8., 21:00
Jegyár: 3500 Ft-tól
Bővebb infó: www.symbolbudapest.hu/?prog=506

5. Tavaszi Jazz & Borfesztivál

Végre megkezdődött a borfesztiválok szezonja, mely egészen késő őszig tart majd. Óbudán április második hétvégéjén az ingyenes fesztivál keretében kóstolhatsz finom magyar borokat, pálinkákat és igazi hungarikum ételkülönlegességeket - mialatt andalítóan szól a jazz. A fellépők között ott lesz többek között a Hot Jazz Band és a Budapesti Ragtime Band is. Ha jó borokra és túrós csuszára vágysz, itt a helyed!



Helyszín: Budapest Óbuda-Békásmegyer, Fő tér, Szentlélek tér
Időpont: 2011. április 8-10.
Bővebb infó: www.jazzesbor.hu/

6. A Magyar Költészet Napja a Ferencvárosban

József Attila születésnapján ünnepeljük a költészetet Magyarországon. Ez alkalomból nagyszerű programok várnak minden, a művészetek iránt érdeklődőt a Ferencvárosban, ahol zenés-táncos műsorokkal és számtalan verssel próbálják a szervezők a kicsik érdeklődését felkelteni. Zenél a Kaláka együttes, és a programokba bekapcsolódik a Pinceszínház is.

Kaláka



Helyszín: Ferencváros
Időpont: 2011. április 10-11.
Bővebb infó: www.gyermekszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3009:koelteszet-napja-2011&catid=39:egyeb&Itemid=4

7. XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

"Inkább legyek szegény egy könyvekkel teli kunyhóban, mint egy olyan király, akiből hiányzik az olvasás szenvedélye" - vallotta kétszáz éve az angol politikus, Macaulay - és milyen igaza volt! Olvasni nagyon jó, és azok számára, akik ezzel egyetértenek, nagyszerű kikapcsolódást nyújt majd az idei könyvvásár Budapesten. A nagyszabású rendezvényen az összes EU-tagország képviselteti magát. Uniós kulturális és irodalmi programokból, pódiumbeszélgetésekből, felolvasásokból és író-olvasó találkozókból sem lesz hiány.


Helyszín: Millenáris
Időpont: 2011. április 14-17.
Bővebb infó: www.bookfestival.hu/


8. Budapest Táncfesztivál

Áprilisban kilenc napon át, több helyszínen hódolhatnak kedvenc időtöltésüknek a tánc szerelmesei. Balett, modern és kortárs tánc illetve néptánc produkciók színesítik a palettát, ahol a hazai és a nemzetközi táncélet óriásai csillogtatják meg tehetségüket. A neves hazai együttesek mellet a New York Times által "lélegzetelállítóan látványos" jelzőkkel illetett Shen Wei Dance Arts előadásai is láthatók lesznek a fesztivál során.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


Helyszín: Nemzeti Táncszínház, Művészetek Palotája, Magyar Nemzeti Galéria
Időpont: 2011. április 20-29.
Jegyár: 2300 Ft-tól
Bővebb infó: http://budapesttancfesztival.hu/

Vidék


1. Ethno Funk Fesztivál - Eger

Egerbe nemcsak a finom borok, de a zene és a szórakozás miatt is érdemes ellátogatni a hónap első hétvégéjén. A XI. Egri Tavaszi Fesztivál keretében fellép Német Juci, a Zagar, a Belga, a Kerekes Band, a Szászcsávási zenekar és a külön erre az alkalomra hazánkba látogató héttagú nigériai Oleku Band is. Mozdulj ki, és irány Eger!

Kerekes Band


Helyszín: Egri Kulturális és Művészeti Központ
Időpont: 2011. április 1-2.
Bővebb infó:http://ekmk.eu/node/2556

2. IV. Újszentiváni Rétesfesztivál

Imádjuk a rétest, pláne ha friss, ropogós, és persze házilag készül. Alig várjuk már a Rétesfesztivált, ahol a réteskészítő-, rétesevőverseny és kóstolás mellett számtalan színes programmal is várnak bennünket a szervezők. A hétvégén megismerhetjük még a sajtkészítés csínját-bínját is, a magyar, a svájci és a holland sajtok világát, de természetesen lesz hangulatos zene és tánc is.




Helyszín: Újszentiván, Lovaspark
Időpont: 2011. április 8-10.
Bővebb infó: www.ujszentivan.hu/


3. Váci Tavaszi Fesztivál

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a fesztivált, amelyen segédkeznek váci származású művészek és előadók is. A koncertek - Smooth Jazz est, Balkán project - mellett élvezheted a tangó forró és szenvedélyes pillanatait a Tangó Pillanatok keretében, és számos kiállítást is megtekinthetsz a művészet jegyében. Ha pedig a jó időben Vácon jársz, sétálj egyet a hangulatos Főtéren és a mesés Duna-parton - nem fogod megbánni!

budaitango.hu
budaitango.hu


Helyszín: Vác, Madách Imre Művelődési Központ
Időpont: 2011. március 18.-április 19.
Bővebb infó:www.mimk.vac.hu/vaci-tavaszi-fesztival/7/vaci-tavaszi-fesztival/


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.