A legjobb gyerekbarát programok a Balaton északi partján

Forrás: Thinkstock -
gyerekbarát nyaralás Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nyár, akkor Balaton! Na jó, de északi vagy déli part? Kardinális kérdés, üdülni vágyó családok sokasága teszi fel magának évről évre a kérdést. Az alábbiakban néhány kihagyhatatlan programmal szeretnék segíteni a döntésben.

Természetesen vannak, akik eltántoríthatatlanok kedvenc balatoni üdülőhelyükkel kapcsolatban, vannak azonban olyanok is, akiknek döntésében nagy szerepet játszik, hogy milyen programokat, látnivalókat nyújtanak az egyes települések. Azt jó tudni, hogy a déli és az északi part merőben más hangulatot és más szórakozási lehetőségeket rejt magában, a közvélekedés szerint a déli oldal a kisgyermekes családoké és a fesztiválozóké, az északi oldal pedig főleg a friss házasoknak és a túrázni vágyóknak nyújt felhőtlen kikapcsolódást. Hogy ez csupán sztereotípia vagy valóban így lenne?

Forrás: Thinkstock

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan igazán élvezetes gyerekbarát elfoglaltságot a Balaton északi partján, amely még a legnagyobb délipart-imádó családokat is elbizonytalanítja majd úti céljuk kiválasztásánál!

  • Balatonalmádi: Az Almádi Nyári Fesztivál június elejétől szeptember közepéig minden hétvégén gazdag programkínálattal várja a kicsiket és a nagyokat, családokat és egyedülállókat egyaránt.
  • Csopak: Augusztusban rendezik a Borhetekkel egybekötött Csopak Napokat, amikor is kirakodóvásárral, utcabállal, színvonalas szabadtéri műsoros estekkel szórakoztatják az egybegyűlteket.
  • Balatonfüred: Idén július 5–8. között rendezik meg a 15. Balaton-Ifjúság-Művészet Nemzetközi Művészeti Fesztivált, ahova ismét számos országból érkeznek fiatal és gyermek táncosok, akik több kategóriában mutatják be tudásukat.
  • Balatonfűzfő: Augusztus 1-jén a gombócoké lesz a főszerep! A XI. Gombócfesztiválon vidámsággal, zenével, folklórprogramokkal és gombócokkal minden mennyiségben várják az érdeklődőket.
  • Révfülöp: Augusztus 8-án A Nagy Csobbanás családi fesztivál egész napos, ingyenes programokkal, színvonalas koncertekkel, sportolási lehetőséggel várja a kikapcsolódni vágyókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.