Ha nincs strandidő: 3 bűbájos kirándulócélpont a Nyugat-Dunántúlon

Hársas-tó Zala Alpokalja kirándulás Nyugat-Dunántúl
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A változékony nyári időjárás sokszor keresztülhúzza az egész napra tervezett strandolást, de igazán nincs miért aggódnod, hisz két csobbanás között is lehet remek szabadidős programokat szervezni. Hazánk legnyugatibb régiójában egymást érik a jobbnál jobb kirándulóhelyek, és a piknikpléden ülve gyönyörködhetsz a csodálatos panorámában – a hullámzó dombok, az üde zöld erdők és a festői települések kellemes összjátékában. Mutatunk 3 szuper célpontot, ahol élvezheted a természet adta szabadságot.

Barangolj a zalai erdőkben!

Bázakerettye egy igazi gyöngyszem a festői szépségű zalai dombok között. A Nagykanizsától északnyugatra fekvő településnek a sok zöld, a végtelen nyugalom és a harapnivaló friss levegő adja varázslatos hangulatát, ám a szabadidős lehetőségek is legalább olyan változatosak, mint maga a táj.

Töltsd meg a piknikkosarad mindenféle finomságokkal, és vágj neki egy nagy túrának, hogy megtapasztald a természet éltető energiáit! A Dunántúl leghosszabb erdei kisvasútjával történő utazás garantáltan visszarepít a gyermekkorodba, és menet közben nemcsak a környező települések, hanem a szinte érintetlen zalai erdők szépségében is gyönyörködhetsz. Bázakerettye termálfürdőjéről híres, ugyanakkor a közeli tavakhoz is érdemes ellátogatnod, mert ilyenkor nyújtják a legcsodálatosabb látványt.

Forrás: www.oee.hu

Life.hu tipp

A 20. század elejéig Budafapuszta a Zichy család birtokában volt, az itt lévő 48 hektáros arborétum ritkaságnak számító fafajták egész sorát rejti, és igazi élmény ebben a színpompás birodalomban sétálgatni.

A Life.hu extra tippje

Zalakaros, hazánk egyik legnépszerűbb fürdővárosa nem csak kellemes atmoszférájával és egyedülálló összetételű gyógyvizével képes lenyűgözni: a környező táj is sok felfedeznivalót tartogat az arra kirándulók számára. Használd ki a hűvösebb napokat, pattanj fel egy Segwayre, és barangold be két keréken a göcseji vidéket!

Hársas-tó, a béke szigete

Az érintetlen természet és a hamisítatlan vidéki hangulat adja az őrségi életérzés esszenciáját, és a kis falvak között barangolva igazi időutazás veszi kezdetét. E változatos táj színes, mozgalmas szabadidős tevékenységeket nyújt a felüdülésre vágyóknak, akik egy kis időre szeretnék a város zaját maguk mögött hagyni. A lenyűgöző környezetben lévő máriaújfalui Hársas-tó az Őrségi Nemzeti Park része, és tökéletesen alkalmas a pihenésre még akkor is, ha az időjárás nem igazán kedvez a strandolásnak. Hazánk egyik legszebb fekvésű és legtisztább vizű tavát bringával is körbetekerheted, a tanösvény bejárása közben pedig megismerkedhetsz az Őrség és a Vendvidék gazdag élővilágával.

Life.hu tipp

Barangold be az Őrséget szerről szerre, pillants bele a népi mesterségek kulisszatitkaiba, kóstold meg a laktató dödöllét, a Kneipp-témaút pedig a térség kulturális-természeti örökségét viszi közelebb hozzád.

Tiszta alpesi levegő, lenyűgöző panorámák

Ha a fárasztó mindennapok után egy kis nyugalomra vágysz, tölts el egy hétvégét a kristálytiszta levegőjű Alpokalján, ahol az izgalmas látnivalók mellett a mesés zöldbe öltözött táj csábít túrázásra, kerékpározásra. A Kőszegi-hegység lábánál fekvő Bozsok tökéletes helyszín az élményekkel teli aktív pihenésre és a világ zajától való elvonulásra. A határ menti település fő nevezetessége a többször átépített Sibrik-kastély, aminek történelmi falai között olyan illusztris vendégek is megfordultak, mint Illyés Gyula és Weöres Sándor. A hangulatos kis községből kedvedre túrázhatsz a Kőszegi-hegység erdőiben, felkapaszkodhatsz legmagasabb csúcsára, az Írott-kőre, és ha már ezen a vidéken jársz, a velemi vízimalmot és a híres cáki pincesort is érdemes útba ejtened.

Forrás: www.panoramio.hu

A Life.hu extra tippje:

Történelmi épületek, több száz évre visszanyúló tradíciók, középkori miliő. A határ mentén fekvő Kőszeget méltán emlegetik Nyugat-Magyarország ékszerdobozaként, és olyan különleges élményeket tartogat, amik garantáltan feltöltenek még egy borongós hétvégén is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.