Újpest halál válogatott Kolár Endre Újpesti Dózsa labdarúgó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kolár Endre, a lila-fehérek ötszörös magyar válogatott labdarúgója életének 65. évében hunyt el. Nyugodjon békében!

Kolár Endre az Újpesti Dózsa saját nevelésű játékosa volt. Abban az Újpestben futballozhatott, amelyik európai mércével mérve is maradandót alkotott a 70-es években. Hátvédként olykor középpályásként számított rá Várhidi Pali bácsi – tudósít a sport.hir24.hu.

Kolár Endre - álló sor, balról a második Forrás: valogatott.blog.hu

1972-ben mutatkozott be az élvonalban. Az Újpesttel ötszörös magyar bajnok volt úgy, hogy tíz szezon alatt 208 bajnoki mérkőzésen 5 gól szerzett. Emellett kétszer akasztottak ezüstérmet, egyszer bronzérmet és egyszer Magyar Kupa (MNK) aranyat. Tagja volt az 1973–74-es idényben BEK elődöntőt játszó csapatnak. 1982-ben Finnországba szerződött, és 1990-ig három finn csapatban szerepelt. A Haka együttesével az 1983–84-es KEK idényben a negyeddöntőig jutott. 40 évesen, 1990-ben fejezte be az aktív labdarúgást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.