Megvan a Balaton legjobb fagyija – mesésen néz ki

Forrás: Facebook/Florida fagyizó -
szamóca marcipán fagylalt Balatonmáriafürdő legjobb pezsgő Balaton fagyi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Először választották meg a Balaton fagyiját a Nyitott Balaton programsorozat keretében. A győztes édesség a pezsgős marcipán szamócával, ami egy balatonmáriafürdői fagylaltozóból került ki és a Balatoni randevú fantázianévre hallgat.

A legfinomabb balatoni lángos után kiderült, hol a legízletesebb a fagyi a magyar tengernél. A zsűri a tó körül 8 helyszínen 16-féle fagylaltból választotta ki a győztest, amely az idei szezonban a Balaton fagyija 2014 címet viselheti. A verseny célja az volt, hogy népszerűsítse az üdülőrégió klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagylaltjait. A megmérettetésre minden fagylaltozó kétféle ízzel nevezhetett. A termékek között volt füge, dió, citromfű, balatoni jégboros és kapros ízű is – írja az MTI. A legtöbb pontot a Balatoni randevú fantázianevű, pezsgős marcipán szamócával ízesítésű fagylalt kapta. Íme:

A győztes fagyi Forrás: Facebook/Florida fagyizó

Készítője Pálfi Attila, a balatonmáriafürdői Florida fagylaltozó tulajdonos-üzemeltetője. A receptet hamarosan nyilvánosságra hozzák, így nyáron több Balaton környéki fagyizóban is megkóstolhatják majd a vendégek.

A fődíj mellett a zsűri különdíjjal jutalmazott 3 további fagylaltot: a balatonföldvári Kárpáti Fagyizó Füge-dió fantázia, a balatonfüredi Korzó Fagyizó Füredi mákvirág és a szintén füredi Bagaméri Fagylaltozó Kapros-túrós pite fantázianevű fagylaltját. Hmm, összefolyt a nyál a szánkban! :)

Apropó, fagyi: május 8. a Fagylalt Napja, így aznap féláron tudtok nyalakodni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.