Eltűnt egy testvérpár a III. kerületből

Forrás: police.hu -
iskola rendőrség eltűnt gyerekek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy testvérpár hétfőn a 34-es busszal indult iskolába, de nem érkeztek meg. Azon a napon a Déli pályaudvaron is látták őket.

A 13 éves Cséby Mátyás és a 14 éves Cséby Csaba a Pünkösfürdői buszmegállóban szállt fel a 34-es buszra, de azóta sem látta őket senki - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Cséby Mátyás 140 cm magas, vékony testalkatú, rövidre nyírt barna haja van. Eltűnésekor fekete hosszú ujjú pólót, fekete hosszú vászonnadrágot, fekete sportcipőt viselt. Magával vitte piros-kék színű Puma hátizsákját, valamint egy sötétzöld kapucnis esőkabátot.

Forrás: police.hu

Cséby Csaba 140 cm magas, erősebb testalkatú, szintén rövidre nyírt barna haja van. Eltűnése idején sárga pólót, kék kockás térdnadrágot, terepszínű vászoncipőt viselt, valamint ő is magával vitte zöld-fekete színű hátizsákját.

A rendőrség kéri, hogy aki tud valamit a gyerekekről, jelentkezzen az itt közzétett elérhetőségeken.

Évente 15 000 gyerek tűnik el

Bár a legtöbb kiskorú intézetekből szökik meg, előfordul, hogy rendezett családban élő gyerekek is eltűnnek. A kétségbeesett szülők általában nemcsak elveszett gyermeküket kutatják, hanem eltűnésének okait is: vajon elrabolták, elszökött, vagy csak nem talál haza. A témával a life.hu is foglalkozott cikkében.

Eltűnt gyermekek világnapja

Európában az eltűnt gyermekek világnapját 2004 óta minden év május 25-én tartják, így emlékezve az 1979-ben New Yorkból nyomtalanul eltűnt Etan Patzra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.