Mikor vásárolsz be jövő márciustól? Megszavazták a boltok vasárnapi zárva tartását

Forrás: Thinkstock -
nyitvatartás bevásárlás szavazás parlament család bolt időbeosztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megszavazta a parlament a vasárnapi pihenőnap bevezetését. Jövő március 15-től a hét utolsó napján nem lehet majd dolgoztatni a kereskedelemben.

Megszavazták a KDNP szabad vasárnap néven ismert javaslatát, azaz a boltok vasárnapi zárva tartását. Az adventi időszakban és az év egy szabadon választható vasárnapján nyitva lehetnek az üzletek – tudósít az Origo.

Forrás: Thinkstock

A törvény azzal kapcsolatban is több kivételt tartalmaz, hogy mely boltok lehetnek nyitva vasárnaponként. Így például a 200 négyzetméternél kisebb üzletek kinyithatnak a hét utolsó napján, de csak a tulajdonos, vagy családtagja dolgozhat benne.

Mikor intézed majd a bevásárlást jövő márciustól?

Amal Clooney lett 2014 legérdekesebb emberehttp://www.life.hu/news/20141216-george-clooney-felesege-amal-alamuddin-lett-2014-legerdekesebb-embere.htmlBarbara Walters amerikai újságíró és műsorvezető minden évben összeállítja a világ legérdekesebb embereit tartalmazó listáját, amelynek élére idén George Clooney gyönyörű felesége, Amal került.NewsAFPTúszdráma Sydneyben: meghalt a kávézó menedzsere és egy ügyvédnőhttp://www.life.hu/news/20141216-tuszdrama-sydneyben-meghalt-a-kavezo-menedzsere-es-egy-ugyvedno-a-hetfo-este-veget-ert-tuszdramaban.htmlHétfőn este véget ért a sydney-i túszdráma, amelyben a kávézó tulajdonosa és egy ügyvédnő halt meg, de életét vesztette az elkövető is. A várost megrázták a történtek, sokan virágokat helyeztek el az üzlet közelében.News--Magyar énekesnő pereli Beyoncéthttp://www.life.hu/news/20141216-miczura-monika-magyar-nepdalenekesno-beperelte-beyoncet-mert-engedelye-nelkul-hasznalta-fel-hangjat.htmlMiczura Mónika magyar népdalénekesnő azt állítja, hogy a popdíva és férje, Jay-Z az ő hangját használta fel Drunk In Love című számában.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.