Nem tetszik a karácsonyi ajándékod? - Még kicserélheted

Forrás: Thinkstock -
árucsere csere ajándék műszaki cikk javítás ruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsony utáni időszakban nem csak a leárazások miatt térnek be sokan újra az üzletekbe, hanem árut cserélni. Előfordul, hogy nem tetszik az ajándék, vagy nem passzol méretben. De vajon meddig lehet cserélni?

Ha nem tetszik az ajándék, vagy nem jó a mérete

A legtöbb ruhaüzletben a vásárlástól számított 30 napig választhatsz mást blokk ellenében, de akkor se lepődj meg, ha nem cserélik ki az ajándékodat. A kereskedők ugyanis nem kötelesek visszacserélni az árut, ha a termék minőségével nincs gond. Arról is maguk döntenek, hogy hány napig veheted igénybe a csere lehetőségét - erről az adott üzletben (vagy a blokkon lévő szöveg alapján) tájékozódhatsz.

Ha hibás a termék

Ruhák, cipők esetén két évig kérhetsz javítást vagy cserét, ha a termék rendeltetésszerű használat mellett hibás lesz.

Forrás: Thinkstock

Ha online vásároltuk a terméket

Kézhezvételtől számított 14 napon belül meg sem kell indokolnod, ha nem tetszik a megérkezett termék, vagy ha hibás. Ha később hibásodik meg, ugyanúgy két évig reklamálhatod meg, mint a boltban vásárolt árukat.

Jótállási jegyed van, blokkod nincs

Ez nem lehet gond, mert a jótállási jegyet kötelesek mindenhol elfogadni, blokk nélkül.

Még több információt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság oldalán találsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.