Harry herceg szerint a hadsereg mentette meg őt a teljes elzülléstől

Forrás: AFP/Matt Cardy -
katonaság Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harry herceg szerint a hadseregben eltöltött tíz év mentette meg őt a teljes elzülléstől. A brit uralkodó 30 éves unokája üdvösnek tartaná akár a sorkatonai szolgálat újbóli meghonosítását is Nagy-Britanniában. Harry - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, aki az ötödik a brit trónutódlási sorban - tudatta azt is, hogy egyelőre jól érzi magát a bőrében agglegényként.

A fiatalabb korában botrányt botrányra halmozó herceg a The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lapnak adott interjút abból az alkalomból, hogy a fegyveres erők kötelékében eltöltött kalandos évtized után hamarosan leszerel.

Forrás: AFP/Matt Cardy

"Elborzadva gondolok arra, hogy hol lennék most a hadsereg nélkül (...) Bámulatra méltó, hogy mi mindent köszönhetek a katonaságnak" - fogalmazott, hozzátéve: vissza kellene hozni a Nagy-Britanniában 1961-ben megszüntetett sorkatonai rendszert. "A hadsereg velem csak jót tett, semmi bajom nem lett tőle" - hangsúlyozta.

A veszélyes afganisztáni küldetésekkel a korábban elsősorban botrányos kocsmai tivornyáiról és féktelen ivászatba fulladó bulijairól elhíresült herceg az alattvalók körében is általános megbecsülést vívott ki magának, és mára a királyi család egyik legnépszerűbb tagjává vált. A vasárnapi interjúban ugyanakkor egyértelművé tette, hogy egyelőre nem tervez házasságot. "Remekül elvagyok barátnő nélkül" - mondta, hozzátéve, hogy jelenleg nem is törekszik komolyabb kapcsolatra.

Május 17 - Ma van a homofóbia-ellenes világnaphttp://www.life.hu/news/20150517-majus-17-ma-van-a-homofobia-ellenes-vilagnap.html1990-ben május 17-én a napon törölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a homoszexualitást a Betegségek Nemzetközi Osztályozásából. 2005 óta a világnapot Magyarországon is ünneplik. News--Elárverezték George Harrison egy gitárját és Elvis Presley turnébuszáthttp://www.life.hu/news/20150517-elarvereztek-george-harrison-egy-gitarjat-es-elvis-presley-turnebuszat.htmlNagyjából a becsült áron, 490 ezer dollárért (131 millió forint) kelt el George Harrison egy gitárja egy New York-i árverésen, míg Elvis Presley turnébuszáért a maximálisan várt 200 ezer helyett 268 ezer dollárt (72 millió forint) fizetett egy lakókocsi-kereskedő.NewsOrigoHirtelen tör be hétfőn a nyár!http://www.life.hu/news/20150517-idojaras-hetfon-itt-a-joido.htmlVasárnap még borús marad az idő, de hétfőtől igazi hamisítatlan jóidő ígérkezik. Lassan tényleg elő lehet szedni a nyári ruhákat. NewsThinkstockGigaeper termett Japánban - Ekkorát még soha, sehol nem mértekhttp://www.life.hu/news/20150516-hatalmas-eper-termett-japanban.htmlMindeddig a legnagyobb eperet 1983-ban mérték, és 231 grammos volt. Ám most a kenti gyümölcsöt leelőzte egy japán rokon.NewsOrigoMásképp kell bejelentkezni a Gmailbehttp://www.life.hu/news/20150516-maskepp-kell-bejelentkezni-a-gmailbe.htmlMegújult a Google e-mail szolgáltatásának bejelentkező felülete, az újítással egyszerűbbé szeretnék tenni a felhasználók dolgát.News--Szexcsetelt a férfi, miközben kisfia meghalt a tűző napon álló kocsiban - A szándékosság is felmerülthttp://www.life.hu/news/20150516-szexcsetelt-a-ferfi-mikozben-kisfia-meghalt-a-tuzo-napon-allo-kocsiban.html A 33 éves Justin Ross Harris egy 17 éves lánnyal szexcsetelt, miközben a 22 hónapos kisfia a felhevült autóban haldoklott.NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.