Indiában elérte a kétezret a hőség halálos áldozatainak száma

Forrás: MTI/AP/Szaurabh Dasz -
hőség India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint kétezren haltak meg az indiai forróságban. Közel 20 éve nem tombolt ilyen meleg.

Az indiai meteorológiai hivatal közlése szerint szombaton záporesők és zivatarok enyhítettek valamelyest a két hete tartó rendkívüli kánikulán, a hőmérő higanyszála azonban így sem ereszkedett 40-45 Celsius-fok alá, és a hőség a szakemberek szerint még legalább egy napig kitart.
Indiában évről évre sokan esnek áldozatul a hőségnek - különösen a legszegényebbek közül.

Az ideit felülmúló, gyilkos hőhullám azonban csak 1998-ban tombolt, amikor 2451 halálos áldozata volt a kánikulának a természeti katasztrófákat nyilvántartó nemzetközi EM-DAT adatbázis szerint.

Jelenleg továbbra is a délkeleti Ándra Prades és Telagana szövetségi államokban a legsúlyosabb a helyzet, a két szomszédos államban 1979 áldozatot szedett már a forró idő. További 17 ember a keleti Orisszában és kilenc további államban halt bele a hőségbe.

Forrás: MTI/AP/Szaurabh Dasz

Andra Pradesben és Teleganában a kormányzat kiterjedt ismeretterjesztő kampánnyal igyekezett a leginkább veszélyeztetettek figyelmét felhívni a hőséggel szembeni védekezés fogásaira.

Az esők hozta szombati enyhülés nyomán az Ándra Prades-i kataszrófa-elhárítási hatóságok egyik illetékese, J.V. Subbarao derűlátóan nyilatkozott, reményét fejezve ki, hogy a következő napokban csökkenni fog a hőség okozta halálozások száma.

Az előrejelzések szerint a jövő héten már elérik India déli részét a monszunesők, fokozatosan előretörve észak felé. A csapadékos monszunévszak szeptember végéig tart.

A Facebookon keresnek munkát a diákokhttp://www.life.hu/news/20150530-a-facebookon-keresnek-munkat-a-diakok.html A diákok több mint 70 százaléka a Facebookon keres munkát, ezt követik a diákszövetkezetek weboldalai, valamint az állásbörzék és karriernapok - derült ki a Mind-Diák Szövetkezet felméréséből.NewsThinkstockMegtámadták Xantus Barbarát - "Arra emlékszem, hogy ruháimat összekapkodva, ruha nélkül szaladok végig a Nagy Lajos király útján" http://www.life.hu/news/20150530-megtamadtak-xantus-barbarat.htmlMegtámadták Xantus Barbarát. A színésznő a TV2 Aktívjában mesélte el borzalmas élményét. News--"Michael Schumacher szigorú szabályok szerint élt, amiket együtt dolgoztunk ki" - Megszólalt a menedzserhttp://www.life.hu/news/20150530-kikakadt-a-bulvarmediara-sabine-kehm-schumacher-menedzsere.htmlKikakadt a bulvármédiára Sabine Kehm, Schumacher menedzsere. Arra panaszkodott, hogy a családnak szinte egy perc nyugta sincs a paparazziktól, akik folyton a ház körül leskelődnek. News--Liptai Claudia gyászol - Elhunyt egykori nagy szerelmehttp://www.life.hu/news/20150530-liptai-claudia-gyaszol-elhunyt-egykori-nagy-szerelme.htmlTragikus hirtelenséggel hunyt el Claudia régi szerelme. A színésznőt sokkolta a hír. NewsOrigoA Facebookon keresnek munkát a diákokhttp://www.life.hu/news/20150530-a-facebookon-keresnek-munkat-a-diakok.html A diákok több mint 70 százaléka a Facebookon keres munkát, ezt követik a diákszövetkezetek weboldalai, valamint az állásbörzék és karriernapok - derült ki a Mind-Diák Szövetkezet felméréséből.NewsThinkstockItt a kánikula! Közel 30 fokos napok jönnekhttp://www.life.hu/news/20150530-meleg-idojaras-varhato-majus-utolso-hetvegejen.htmlA hűvös-esős-szeles pünkösdi hosszú hétvége után most a meleg és napsütés imádóinak kedvez az időjárás. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.