Szörnyű részletek derültek ki Szent Anna-tónál történtekről

Forrás: MTI/Veres Nándor -
kisfiú iskola baleset gyermek Szent-Anna tó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindeki gyászolja azt a 14 éves fiút, akinek holttestére múlt hét csütörtökön találtak rá a Szent-Anna tónál. A történtekről a Facebookon tett közzé egy rövid beszámolót annak a lánynak a testvére, aki szintén részt vett az osztálykiránduláson.

A törvényszéki orvos is megállapította, hogy fulladás okozta annak a kisfiúnak a halálát, aki múlt héten 36 társával, és 9 felnőtt kíséretében fürödni indult a Szent- Anna tóhoz.

Forrás: MTI/Veres Nándor

Jelenleg arra keresik a választ, hogy az ügyben felmerül-e bűncselekmény, ez esetben a gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja. Ha igen, a magyarországi diákcsoportot kísérő pedagógusokat is felelősségre vonhatják.

Az osztálykiránduláson jelenlévő egyik diák nővére a Facebookon tett közzé egy rövid leírást, amiben összefoglalja, mit is kellett átélniük a tragédia ideje alatt. Ugyanis édesanyja mellett volt, amikor testvére kétségbeesetten, zokogva telefonált, több száz kilométerre otthonától, hogy a kiránduláson, a Szent Anna-tóban eltűnt egy fiú.

Anya mellett voltam végig, és senkinek nem kívánom azt a hidegrázós egy órát

- kezdte.

A lány ezután felsorolta azokat az eseményeket, amelyekről húga mesélt neki, mégpedig, hogy a tragédia után órákig nem engedték őket telefonálni, elvették tőlük a telefonjaikat. Eredetileg egyébként a fürdés nem volt a programban, mégis elvitték a csoportot, és a kislány órákig nem mondhatta meg a családjának hogy hol van, és mi történt vele.

"Nem az a minimum, hogy felemelik a telefont? Inkább szülők és hatóságok előtti, meghazudtoló magatartásra ösztönzik a sokkolt gyermekeket? Bűntudat emészti őket, felügyelői mulasztás miatt. Egy verzióban vázolták a gyermekeknek, hogy valójában az elhunyt kisfiú maga tehet arról, hogy így járt. Azt is sugallták, hogy a diáktársai tehetnek róla, akik nem figyeltek rá".

Az alsónémedi iskola diákjai és tanárai is megrendültek a tragédia hallatán. Az iskola vezetése azt mondta az Origónak, a halott diákért az iskola előtt mécsest gyújtottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.