Elhunyt a Walt Disney-filmek sztárja, Dean Jones

Forrás: Disney -
halál Elvis Presley Broadway parkinson-kór Dean Jones Walt Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcvannégy éves korában elhunyt Dean Jones, aki leghíresebb szerepeit A kicsi kocsi Walt Disney-sorozatban játszotta. A Parkinson-kórban szenvedő színészt szerdán érte a halál Los Angelesben.

Filmszerepei mellett öt Broadway-darabban is fellépett - mások mellett Jane Fonda is a partnere volt a színpadon -, és számos tévésorozatban, tévéműsorban láthatták a nézők. Az ötvenes években kezdődött pályafutása alatt 46 filmszerepet alakított. 1957-ben már Elvis Presley oldalán tűnt fel a Börtönrock című zenés filmben.

Forrás: imdb

A jóképű színész legismertebb filmjei között szerepel A kicsi kocsi kalandjai című, 1969-ben bemutatott vígjáték, amelyhez később több folytatás készült. Az 1997-es Fránya macska című filmben a 17 éves, felnőtt karrierje küszöbén álló Christina Riccivel dolgozott együtt. De olyan családi filmekben is játszott, mint Az egymillió dolláros kacsa, a Hógolyó futam vagy a Beethoven.

Forrás: Disney

Jones az alabamai Decaturban született, és már 15 évesen a saját lábára állt. Egy darabig New Orleans-ben is énekelt egy éjszakai klubban, majd hazatért, befejezte a középiskolát és az Asbury Egyetemen tanult Kentuckyban, amely 2002-ben tiszteletbeli diplomát adományozott neki.
Az egyetem után a haditengerészetnél szolgált a koreai háború alatt, leszerelését követően pedig az MGM stúdióhoz szerződött le. Walt Disney azonban felfigyelt rá, és személyesen fel is hívta, így 1965-től a Disney stúdió felkapott ifjú sztárja lett, 1995-ben helyet kapott a Disney Legendás Hírességeinek Csarnokában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.