Délutánra csökkenhet a csapadék, de a ősz ittmarad

eső csapadék időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember 11-e, péntek estig országszerte túlnyomóan borult idő lesz többfelé esővel, jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken a nap nagy részében erősen felhős vagy borult idő várható, csak késő délután a Nyugat-Dunántúlon szakadozik a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 15 és 20 fok között alakul - tájákoztat az MTI.

Illusztráció. Forrás: Thinkstock

Izlandtól nyugatra, valamint Európa északkeleti része fölött ciklon örvénylik, emiatt a felsorolt tájakon felhős, esős az idő. Szintén ciklon található Dél-Olaszország fölött, ezért ott gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé esik az eső, záporeső, néhol zivatar is kialakul.

Olaszország déli vidékeiről és Szicíliából özönvízszerű esőzésről is érkezett jelentés. Ugyanakkor a Skandináv-félsziget feletti középponttal hatalmas anticiklon helyezkedik el. Területén változóan felhős az ég, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de hajnalban több helyen párássá válik a levegő, foltokban köd képződik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa nagy részén 11 és 20 fok között változik,

de délen még folytatódik a nyárias idő, ott a délutáni órákra még 24, 30 fok közé melegszik fel a levegő. Péntek estig a Kárpát-medence időjárását melegfront és ennek felhőzete határozza meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.