Egy utas felvette, ahogy villám csap a repülőbe: Elképesztő videó!

Forrás: airliners.net -
repülő légitársaság videó villámcsapás utas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Saudia légitársaság gépe éppen Tabúkba tartott, amikor megtörtént az eset. A felvételen jól hallható, ahogy többen sikoltozni kezdenek, és tárgyak repkednek a levegőben.

A járat épp felszálláshoz készülődött, amikor villám csapott a gépbe. A váratlan eseményt egy utas fel is vette - a videó a napokban nyilvánosságra került. A rossz minőségű felvételen tisztán látható, ahogy a gépen ülők többsége az ablakon keresztül filmezi a leszállást. A villámcsapás után viszont rögtön kitört a pánik, és a személyzet tagjainak kellet nyugtatgatni az ijedt embereket - írja az Origo.

A videót ide kattintva tekintheted meg!

Illusztráció Forrás: airliners.net

Egy korábban pilótaként dolgozó férfi azt nyilatkozta, hogy a villám tipikusan a repülő valamelyik kiálló részébe csap, az azonban viszonylag ritka, hogy ez látható nyomot vagy az elektromos rendszer sérülését okozná. A modern repülőket egyébként úgy tervezik, hogy ellenálljanak az ilyesfajta természeti jelenségeknek. Attól sem kell tartani, hogy a szárnyakban elhelyezett üzemanyag meggyulladna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.