Kiderült! A kávézással nagyon sokat tehetsz az egészségedért

Forrás: Thinkstock -
betegség parkinson-kór szívprobléma egészség kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az már köztudott, hogy a kávénak rengeteg pozitív hatása van a testünkre, most azonban egy kutatócsoport arra is rámutatott, hogy ha napi 3-5 kávét iszunk, többek közt a Parkinson-kór kialakulásától is megóvhatjuk magunkat. 

Nagyon sokat tehetsz egészségedért, ha legfeljebb napi öt kávét fogyasztasz. A fekete nedű - a kávébabokban található jótékony anyagoknak köszönhetően - ugyanis csökkenti a Parkinson-kór, a szívbetegség és a diabétesz kétféle típusának kialakulását. Emellett, a kutatás szerint - melyben több mint 200 ezer ember vett részt - a rendszeres kávéfogyasztás az öngyilkossági hajlamot is csökkenti.

Forrás: Thinkstock

A Harvard School of Public Health tudósa szerint nincs más dolgunk, mint napi 3-5 csészét legurítani a legkedveltebb napindítóból, és a betegségek kialakulásának rizikója máris csökken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.