9 jel, hogy egy pszichopata a munkatársad

Forrás: Thinkstock -
munkahely pszichopata jel rosszindulat tisztességtelen hazugság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kanadai férfi, Andrew Faas saját tapasztalatai alapján gyűjtötte össze azt a 9 jelet, ami alapján biztosra veheted, hogy egy pszichopatával dolgozol együtt.

Amikor Andrew a feletteseinél jelentette az egyik korrupt kollégáját, furcsa dolgok történtek. Feltörték a telefonját és az e-mail fiókját, ráadásul halálos fenyegetéseket is kapott. Mások védelmére ezért összeállította a listát, amellyel könnyen kiszűrhető a munkahelyi pszichopata.

Forrás: Thinkstock

Szadista kijelentések és szándékok

Ez a legkönnyebben felismerhető jel, és szinte minden pszichopata produkálja. A szadisták a félelmet használják motivációra, nem az elismerést, és jobban szeretnék, ha belebuknál a feladatba, mintsem, hogy jól elvégezd.

Elbűvölő sárm

A pszichopaták nagy mesterei annak, hogy adják elő magukat mézes-mázosan. Sokat beszélnek, és még többet hízelegnek.

Egoizmus a köbön

Azt gondolják, hogy ők a világegyetem közepe, így rájuk semmilyen szabályok nem vonatkoznak.

Beteges hazudozás

Nem tudnak leállni a hazudozással, de még az sem zavarja őket, ha kiderül, mert azt egyszerűen csak egy újabb hazugsággal elfedik.

Parazita életmód

Csak magukra gondolnak, senki másra. Kompromisszumok nélkül élik az életüket, és nem tűrik, hogy ebbe bárki is beleavatkozzon. Kritikákat, javaslatokat soha nem hallgatnak meg.

Ravaszság és manipuláció

Manipulálás, megtévesztés és a másik véleményének megváltoztatása – ebben a három dologban a legügyesebbek. Soha nem dicsérnek meg senkit, annál többször keresnek bűnbakot, ha valami nem sikerül úgy, ahogy várták.

Viselkedési problémák

Aki rosszindulatú és gonosz a munkahelyén, valószínűleg már a játszótéren is ilyen volt. A lökdösődő és gonoszkodó beszólásokkal operáló gyerekek felnőttként is hasonlóan fogank viselkedni.

A megbánás és a bűntudat hiánya

Egyáltalán nem foglalkoznak tetteik következményével, ami nem is csoda, mert észre sem veszik, ha hibáznak, vagy ha a jó teljesítmény érdekében átgázolnak másokon. Tetteiket később sem bánják meg, így természetesen bocsánatot sem kérnek.

Irreális célok

Minden erejükkel aktuális céljaik megvalósításáért küzdenek, hosszútávú céljaikat azonban soha nem tudják elérni. Egyrészt, mert irreálisan magasra vágynak, másrészt mert tisztességtelen eszközökkel akarnak odajutni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.