A médiahatóság megbüntette a TV2-t

Forrás: TV2 -
TV2 médiahatóság büntetés szabálytalanság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másfél millót fizethet a TV2 egy reklám miatt, amit a Mokka a Nyár ízei című rovatának négy adásában is leadtak.

A többször is szabálytalanul reklámozott ételízesítők miatt a Médiatanács a fokozatosság és arányosság elvére, valamint a korábbi büntetésekre hivatkozva büntette meg a csatornát a terméktámogatási és a megjelenítési szabályok megsértése miatt.

Demcsák Zsuzsa és Kárász Róbert a Mokkában Forrás: TV2

A kifogásolt műsorrészek túlzott hangsúlyt fektettek a márkajelzésre, ugyanis szinte az egész időtartam alatt kiállításszerűen a gyártó cég többféle termékét, illetve egy logóval ellátott ruhadarabot mutattak be,

sokszor közeli felvételeken is.

A mostani másfél milliós büntetés azonban köszönőviszonyban sincs a tavaly nyáron kiszabott 14 milliós büntetéssel, akkor az Éden Hotel című műsor április 24-i adása miatt kapott büntetést a csatorna. Akkor erőszakos szexuális közeledést bemutató képsorok sértették meg az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó szabályokat, valamint a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek öncélú és sérelmes bemutatását tiltó rendelkezéseket.

David Beckham napi jótette: Teával lepett meg egy idős beteget http://www.life.hu/news/20160203-david-beckham-segitett-egy-bajba-jutott-idos-emberen-a-mentos-kiposztolta-a-tortenteket.htmlKivételesen most nem a sportoló csodás testétől hangos a sajtó: nagyon kedves volt, amikor összefutott egy bajba jutott járókelővel, sőt, még segített is neki. NewsAFPNemi erőszakkal vádolják John William Holland időjósthttp://www.life.hu/news/20160203-nemi-eroszakkal-vadoljak-john-william-holland-idojost.html A 23 éves meteorológus ellen egy fiatal nő tett feljelentést. Az ismeretlen hölgy azt állítja, az időjós 2016. Január 29-én este megerőszakolta. News--Helen Mirren: "Ha ittasan vezetsz, egy gazember vagy!"http://www.life.hu/news/20160203-helen-mirren-kiosztja-az-ittas-vezetoket-a-szineszno-kemeny-kritikaja-video.htmlA színésznő az idei Super Bowl döntöjére szánt reklámban mondja el véleményét az olyan emberekről, akik alkoholfogyasztás után ülnek autóba. News--Végre megérkezett az arányos testalkatú Barbiehttp://www.life.hu/news/20160203-aranyos-testalkatu-barbie-babakat-dobnak-piacra.htmlAz ikonikus babák már több mint 50 éve lelhetők fel a boltok polcain. Egyre több támadás érte viszont a kinézetüket, hiszen teljesen aránytalan idomokkal rendelkeznek. News--Megdőlt a melegrekord, de érkezik a hidegfront!http://www.life.hu/news/20160203-megdolt-a-melegrekord-pecsett-de-matol-hidegfront-erkezik-hazankba.htmlFebruár másodikán hajnalban megdőlt a melegrekord Pécsett, ugyanis 8,9 Celsius-fokot mértek a hőmérők! NewsThinkstockHatalmas banánnal verte el a riporter a kötözködő szurkolót - Videó!http://www.life.hu/news/20160202-mubanannal-verte-el-a-pofatlan-szurkolot-a-riporter-elkepesztoen-vicces-video.htmlAz olasz SportItalia riportere került kellemetlen helyzetbe február 1-jén, Londonban, a Stamford Bridge stadionnál. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.