5 dolog, amit nem tudtál a fiatal Diana hercegnéről

Forrás: AFP -
iskola család gyermekkor tanulás Diana hercegnő fiatalkor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén lesz 19 éve, hogy meghalt Károly herceg első felesége, a szívkirálynőként emlegetett Diana hercegné, akinek élete a mai napig foglalkoztatja a nyilvánosságot. Íme, néhány titok, amelyet valószínűleg nem tudtál Diana hercegné fiatalkoráról.

9 éves koráig magántanuló volt


Diana hercegné gyermekkorában még bevett szokásnak számított a brit arisztokrata családokban, hogy otthon oldják meg csemetéik taníttatását. Diana szülei válása után először a norfolki Riddlesworth Hallba járt, később pedig a bentlakásos West Heath iskolába került.

Forrás: AFP


Nem tartozott az legjobb tanulók közé


Miután 16 éves korában megbukott két tantárgyból, édesapja egy svéd iskolába íratta be lányát. Egy rövid ideig itt végezte tanulmányait, később azonban ő maga ragaszkodott ahhoz, hogy hazatérjen.

Takarítónőként is dolgozott


Miután befejezte tanulmányait, egy darabig takarítónőként és bébiszitterként dolgozott. Később felvették a Young England School pedagógusának.

Forrás: Northfoto


Balett-táncosnak készült


Kisgyermekként balettozott, ám ahogy növekedett, a magassága miatt le kellett tennie álmáról.

Nagymamája, Ruth Fermoy a királynő édesanyjának volt az udvarhölgye


Lady Fermoy 40 éven át szolgálta a brit királyi családot. Jó barátnője volt az anyakirálynőnek, Erzsébet királynőnek – valószínűleg ez az ismertség miatt is ösztönözték arra unokáikat, Károly herceget és Dianát, hogy házasodjanak össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.