Uniszex mosdót nyitott egy szupermarket

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Winfried Rothermel -
uniszex mosdó LMBT fogyatékkal élők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elsőre furcsán hangozhat az ötlet, de a bolt részletes magyarázatot adott arra, hogy miért tartották fontosnak ezt a lépést. 

A hétköznapi ember számára nem olyan nehéz kérdés eldönteni, hogy melyik mosdóba is menjen, ám vannak olyan helyzetek, amikor valóban fejtörést okozhat, hogy a férfi, vagy éppen a női mellékhelyiséget vegyük-e igénybe. Az uniszex mosdó nemcsak az LMBT-közösségekbe tartozóaknak jelenthet megoldást, hanem másoknak is.

Képünk illusztráció Forrás: Picture-Alliance/AFP/Winfried Rothermel

Az amerikai szupermarketben megnyílt toalettet nem mindenki fogadta pozitívan, ezért az áruház meg is magyarázta, miért tették meg ezt a lépést. A meleg közösségek tagjain kívül az uniszex illemhelyet használhatják az apák a lányaikkal, ahogy az anyukák a fiaikkal is. Ezen túlmenően a fogyatékos gyermeket nevelő szülők is igénybe vehetik, valamint azok a felnőttek, akik idősödő szüleiket kísérik el az illemhelyre, akik lehetnek szellemileg vagy testileg fogyatékosak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.