Neszmélyi Emil hegymászó Mount Everest csúcstámadás Csomolungma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hegymászó a hétvégén első magyarként északról, a hegymászók által jóval veszélyesebbnek ítélt útvonalon jutott fel a Mount Everest csúcsára - közölte az expedíció kommunikációjával foglalkozó cég hétfőn az MTI-vel.

Neszmélyi Emil révén Magyarország is bekerült azon nemzetek közé, amelyeknek legalább egy sikeres mászója Tibet felől ért fel a világ legmagasabb, 8848 - más mérések szerint 8850 - méteres csúcsára. Az északi nemzetközi Mount Everest-expedíciók egyetlen magyar tagjaként Neszmélyi Emil április 5-én indult el Katmanduba, és április 21-én érkezett meg a tibeti alaptáborba. Az akklimatizációs folyamatot követően a hegymászó múlt pénteken kezdte meg a csúcstámadást. A negyvenéves budapesti ügyvéd évek óta készült az expedícióra.

Ő volt a negyedik magyar az Everest csúcsán

Erőss Zsolt 2002-ben, Jelinkó Attila 2007-ben és Ugyan Anita 2009-ben érte el az Everest csúcsát, Emil a negyedik magyar állampolgár, aki felért a világ legmagasabb pontjára. A szlovák állampolgárságú, felvidéki magyar Demján Zoltán 1984-ben jutott fel a csúcsra.

Két év után megtalálták a Ferihegyről eltűnt Violettáthttp://www.life.hu/news/20160524-ket-ev-utan-megtalaltak-a-ferihegyrol-eltunt-violettat.htmlA napokban előkerült a két éve eltűnt Violetta, akit Ferihegyen láttak utoljára. A lány után már az Interpol is kutatott. NewsThinkstockÖsszeesett a színpadon, és meghalt a legendás zenész, Nick Menzahttp://www.life.hu/news/20160524-nick-menza-elhunyt-a-szinpadon-lett-rosszul-gyaszol-a-zeneszvilag-tragedia.htmlA Megadeth együttes legendás dobosa fellépés közben lett rosszul. A kiérkező mentősök már nem tudtak segíteni a művészen. News--Saját halálával viccelődött Erzsébet királynő http://www.life.hu/news/20160524-erzsebet-kiralyno-morbid-humor-viragkiallitason-viccelodott-a-halalaval-az-uralkodo.htmlAz uralkodó és családja is részt vett a minden évben megrendezésre kerülő éves Chelsea virágkiállításon. Erzsébet királynő egy igen morbid viccel hívta fel magára a figyelmet. News--Ez a férfi közel 23 műtéten esett át, hogy Supermanre hasonlítsonhttp://www.life.hu/news/20160523-az-elo-superman-egy-fulop-szigeteki-ficko-23-muteten-esett-at.htmlEgy Fülöp-szigeteki férfi tucatnyi alkalommal feküdt kés alá, hogy olyanná váljon, mint kedvenc szuperhőse, Superman – számolt be a Sun. News--NAV ellenőröket ejtett foglyul egy rémült uberes http://www.life.hu/news/20160523-nav-ellenor-uber-sofor-ejtette-foglyul-a-hatosag-embereit-feljelentes-indult-video.htmlBezárt az autójába két NAV ellenőrt a népszerű utazó alkalmazás egyik sofőrje. Feljelentés indult az ügyben. News--11 éve nem volt ilyen! Akár szabad szemmel is megfigyelhető lesz a Marshttp://www.life.hu/news/20160523-a-mars-bolygo-akar-szabad-szemmel-is-lathato-lesz.htmlA kövektkező néhány hétben különleges égi jelenségnek lehetünk tanúi - és még profi távcső sem szükséges hozzá!NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.