Michael Jordan: “Nem maradhatok csendben”

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Streeter Lecka -
mészárlás rasszizmus Michael Jordan
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kosárlabdázó eddig tartózkodott minden politikai megnyilvánulástól, de úgy érezte, hogy tovább nem maradhat csendben. Az Egyesült Államokban történt rendőri túlkapásokról nyilvánította ki véleményét.

Az utóbbi időben megemelkedtek a rasszista indíttatású bűncselekmények Amerikában, például a dallasi lövöldözés, amiről Beyoncé is kifejtette véleményét. Olyannyira elharapóztak az erőszakos bűncselekmények, hogy az eddig mindig tartózkodó Michael Jordan is úgy döntött, megszólal.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Streeter Lecka

Büszke amerikaiként, olyan apaként, fekete férfiként, aki erőszakos cselekmény következtében elveszítette az apját, nagyon elkeserít, hogy a törvény emberei ölnek afro-amerikaiakat, de az is, hogy gyáván, gyűlölettől vezérelve gyilkolnak meg rendőröket. A szüleim úgy neveltek, hogy szeressem és tiszteljem az embereket, színtől, származástól függetlenül. Ez az ország jobb ennél, ezért nem maradhatok csendben" - írta Jordan közleményében, aki 1993-ban vesztette el apját. Egy útmenti pihenőhelyen, rablótámadás során lőtték le az apját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.