Kiürítették a müncheni vasútállomást és az egyik bevásárlóközpontot

Forrás: AFP/Str -
rendőrség München
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A müncheni rendőrség egy telefonos bejelentést követően szombaton kiürítette a város nyugati felében lévő vasútállomást és a Pasing-Arcaden nevű bevásárlóközpontot - közölték a német lapok, így a Spiegel Online és a Süddeutsche Zeitung.

A rendőrség szerint biztonsági óvintézkedésről van szó, amelyet azt követően rendeltek el, hogy telefonos bejelentés érkezett a hatóságokhoz. A rendőrség a bejelentés tartalmáról nem közölt részleteket.

Forrás: AFP/Str


A rendőrség Twitter-üzenetben felszólította a lakosokat, hogy őrizzék meg nyugalmukat.
A müncheni helyi érdekű vasúttársaság szerint a rendőrségi akció a pályaudvaron időközben véget ért, de még hosszabb időre van szükség ahhoz, hogy helyreálljon a teljes vasúti forgalom.
A kora reggeli órákban a német rendőrség átmenetileg kiürítette a bajorországi Starnberg vasútállomását bombariadó miatt, amely később a hatóságok szerint "rossz tréfának" bizonyult.
Németországban több támadás is történt az elmúlt hetekben. Július 18-án Würzburgnál egy bizonytalan személyazonosságú menedékkérő megsebesített öt embert. Rárontott a rendőrökre is, ezért lelőtték. Július 22-én egy 18 éves iráni-német állampolgár Münchenben kilenc embert agyonlőtt, majd végzett magával. Július 24-én egy 27 éves szíriai férfi - akinek menedékkérelmét elutasították - felrobbantotta magát Ansbachban egy fesztivál közelében; a férfi életét vesztette, tizenöten megsebesültek.


A hatóságok szerint a würzburgi és az ansbachi eset iszlamista terrortámadás lehetett, a müncheni vérengzés pedig valószínűleg az elkövető szélsőjobboldali, rasszista meggyőződésére vezethető vissza.

Nyilvánosak a felvételi ponthatárok! http://www.life.hu/news/20160726-nyilvanosak-a-felveteli-ponthatarok-a-diakok-67-szazalekat-vettek-fel.htmlNyilvánosságra hozták kedd este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoMa hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat http://www.life.hu/news/20160726-ma-hozzak-nyilvanossagra-az-idei-felsooktatasi-felveteli-ponthatarokat.htmlMa este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A diákokat a fővárosban az Infoparkban várják Pont Ott Partival, de több vidéki városban is tartanak hasonló ponthatárváró programot. News--"Volt olyan magyar, aki a bevásárlóközpontból menekült, más egy raktárban bújt el"http://www.life.hu/news/20160723-muncheni-lovoldozes-volt-olyan-magyar-aki-a-bevasarlokozpontbol-menekult.htmlA müncheni magyarok által létrehozott Facebook-csoport bejegyzéseiből kiderül, hogy jónéhány hazánk fia tartózkodott a merénylet közelében pénteken este. News--Halottat találtak egy gyorsétteremben - Már 3 napja ott lehetetthttp://www.life.hu/news/20160723-csaknem-harom-nappal-halala-utan-fedeztek-fel-egy-ferfi-holttestet-egy-ausztral-gyorsetterem.htmlCsaknem három nappal halála után fedezték fel egy férfi holttestét egy ausztrál gyorsétterem mosdójában; a rendőrség vizsgálja, hogyan fordulhatott elő az eset - jelentette szombaton a helyi média. News--Egyiptomi gép: még a levegőben darabokra esett http://www.life.hu/news/20160723-kigyulladt-majd-meg-a-levegoben-darabokra-esett-szet-az-egyiptomi-utasszallito.htmlA lezuhanása előtti pillanatokban tűz ütött ki a pilótafülkében, vagy annak közvetlen közelében, ezt követően pedig még a levegőben darabokra esett szét az Egyptair egyiptomi légitársaság 66 emberrel a fedélzetén májusban a Földközi-tengerbe zuhant utasszállítója - mondták a katasztrófa okainak kivizsgálásával foglalkozó egyiptomi bizottság tagjai a The New York Times című amerikai napilapnak.News--Meztelenül fürdött egy nő egy budapesti szökőkútbanhttp://www.life.hu/news/20160723-meztelenul-furdott-egy-no-egy-budapesti-szokokutban-a-jaszai-mari-teren.htmlAz agyára mehetett a meleg egy nőnek pénteken délután, aki tökpucéran fürdőzött a budapesti Jászai Mari téri szökőkútban. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.