civilizáció Amazónia felfedezés National Geographic indián törzs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A képeket Ricardo Stuckert, a National Geographic fotósa készítette egy helikopterről. Az indián törzs teljesen elzárva él a brazil őserdő mélyén, és eddig sosem találkoztak más civilizációk tagjaival, helikoptert sem láttak soha. Az egyik harcos nyilakat lőtt a gép felé.

A világ egyik legutolsó, érintetlen törzse pontosan ugyanúgy él, mint az őseik 20.000 évvel ezelőtt, a brazil esőerdő dzsungelében, a perui határ közelében. A fejük felett megjelenő helikopter sokként hatott rájuk, kunyhóikba menekültek. Az egyik harcos azonban összeszedte bátorságát, és nyilával le akarta lőni a gépet. Egyértelmű üzenet volt ez: menjetek el, hagyjatok békén.

Forrás: instagram.com/ricardostuckert Forrás: instagram.com/ricardostuckert

A fotós, Ricardo Stuckert egy másik törzshöz igyekezett, aminek tagjai már találkoztak civilzált emberekkel, de egy vihar miatt kerülőútra kényszerültek, és ekkor látták meg a még ismeretlen törzs tagait. Valószínűsíthető, hogy ez ugyanaz az ismeretlen törzs, akiket már 2008-ban és 2010-ben is lefotóztak egyszer, de úgy hitték, hogy ők az akkori találkozás után továbbvándoroltak.

"Hatalmas erejű felfedés az, hogy a 21. században még vannak olyan törzsek, akiknek nem volt semilyen kapcsolata a civilizált világgal" - mondja a fotós.

A törzsről egyelőre semmit nem tudnak, azt sem, hogy milyen nyelven beszélnek. A levegőből annyit láttak, hogy élőhelyükön magos nővényeket és banánt termesztenek - írja a National Geograpic.

Óriási kártérítést fizet az IKEA a halált okozó komód miatthttp://www.life.hu/news/20161223-3-halott-gyerek-miatt-fizet-karteritest-az-ikea.htmlElképesztő összeget fizet az IKEA kártérítésként a komódok miatt, amik három kisgyerek életét oltották ki. News--Ő az a fiatal rendőr, aki lelőtte a berlini merénylőt, Anis Amrithttp://www.life.hu/news/20161223-o-az-a-fiatal-rendor-luca-scata-aki-lelotte-a-berlini-merenylot-anis-amrit.htmlPénteken Milánóban lelőtték Anis Amrit, a terroristát, aki a berlini karácsonyi vásár látogatói közé hajtott egy eltérített kamionnal.NewsOrigo101 éves pedofil férfi került börtönbehttp://www.life.hu/news/20161223-leultettek-a-101-eves-pedofil-nyugdijast.htmlBörtönbe került az az idős férfi, aki évtizedekkel ezelőtt molesztált gyerekeket. News--Meghalt Sztálin unokája, Jevgenyij Dzsugasvilihttp://www.life.hu/news/20161223-elhunyt-sztalin-unokaja-jevgenyij-dzsugasvili.html80 éves korában érte utol a halál Sztálin unokáját, Jevgenyij Dzsugasvilit. Az idős ember holttestére az utcán találtak rá. NewsOrigoVéletlenül került szabadlábra egy rabhttp://www.life.hu/news/20161223-baki-miatt-kerult-szabadlabra-egy-rab.htmlHihetetlen, de megtörténhet: véletlenül helyeztek szabadlábra egy rabot, és évekig rá sem jöttek a bakira. News--118 emberrel a fedélzetén eltérítettek egy repülőgépethttp://www.life.hu/news/20161223-libiai-belfoldi-legi-jarat-veszelyben-van-miutan-118-emberrel-elteritettek.html118 emberrel a fedélzetén Máltára térítettek pénteken egy járatot. Az elkövetők a gép felrobbantásával fenyegetőznek. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.