Unod a sima főtt virslit? Íme egy szuper újévi recept

2016.12.29. 12:31

Te is szeretsz újév idején virslit enni, de unod már az egyszerű főtt vagy sült formáját? Hoztunk egy kis virsli reformot, hogy változatosabb legyen a menüsor. 

A virslievésnek nálunk hagyománya van. Az év sok másik napján is fogyasztjuk, de a legtöbb ember asztalán újévkor biztosan megtalálható. Azonban sokan unalmasnak tartják már, hogy mindig csak főtt virsli és lencsefőzelék kerül az asztalukra, a babonák miatt viszont nem szívesen ennének mást. 

Ezért mutatjuk meg nektek ezt a fantasztikus receptet, hogy a népi hagyományokat is kielégítsük, de azért valami kis újdonság is legyen. 

Így készülnek a virslis sült golyócskák

  • 40 dkg krumpli
  • 4 szál virsli
  • 20 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg liszt
  • só 
  • őrölt feketebors 
  • 1 marék bazsalikom
  • 2 dl étolaj 
Virslis sült golyócskákForrás: Thinkstock

Fogjuk a szerintünk legfinomabb virslit, 1-1,5 cm vastagságú karikákat vágunk belőlük. Ezt követően a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, feltesszük főnni. Ha megfőtt, akkor leszűrjük és megvárjuk amíg teljesen kihűl. Amikor már hideg a krumpli, egy sajtreszelő segítségével apró darabokra aprítjuk.

Ezután a krumplit egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott bazsalikomot, a lisztet, majd ízlés szerint fűszerezzük.

Az így kapott keveréket összedolgozzuk, ha túlságosan folyékony vagy ragadós lenne, akkor még egy kis liszttel szilárdíthatjuk. Ha kész a tészta, akkor csípjünk le belőle egy nagyobb diónyi darabot, formázzunk belőle golyó alakot, és nyomjunk bele egy karika virslit. Ezt addig ismételgessük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. 

Fontos, hogy a kész golyócskákat liszttel leszórt tálcára vagy munkalapra helyezzük, mert nagyon sok szenvedést tud okozni ha leragad az étel. Utolsó lépésként pedig egy serpenyőbe olajat melegítünk, és kisütjük a falatkákat. 

virsliÚjévrecept