Ezért fogyasztunk virslit és pezsgőt új évkor

Forrás: Thinkstock -
szilveszter új év pezsgő virsli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden évben, szilveszterhez közeledve megugrik néhány élelmiszer vásárlási aránya. Ilyen például a lencse, a sertés, a pezsgő és a virsli is. De az utóbbi kettőt vajon miért fogyasztjuk új év idején?

Virsli

Érdekes módon, a virslifogyasztásnak nincs semmi különösebb hagyománya, nem fűződik hozzá egy történet sem, mint például Luca napjához. Ez csak egy szokás, mely a németektől hozzánk is átkúszott, de inkább praktikai okok miatt tartottuk meg, és nem azért, mert ősi hagyományok fűződnének hozzá.

Virsli és káposzta Forrás: Jeremy Keith/Flickr

Könnyedén és rövid idő alatt elkészíthető, finom és laktató. Különféle receptek szerint változatóssá is tehetjük. Ráadásul nem ütközik más hagyományainkkal, hiszen nem szárnyasból és nem is halból készül: az előbbivel elszáll, az utóbbival pedigg elúszik a szerencsénk, így sem szárnyast sem halat nem érdemes új évkor fogyasztani. - írta meg a szilveszter.hu

Pezsgő

A hagyomány szerint meg kell adni a módját, hogy miként kezdjük az új esztendőt, ugyanis ez fogja meghatározni az egész évünket. Mivel a pezsgőt egy előkelő, elegáns italnak tartja a nagy többség, ezért előszeretettel fogyasztják szilveszter idején. A babona olyan erős, hogy a gyermekek számára külön alkoholmentes pezsgőt is gyártanak, nehogy ők kimaradjanak a szerencséből.

Ezért fogy sok pezsgő szilveszterkor Forrás: Thinkstock
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.