Elévült a körmendi gyerekgyilkosság ügye, Tánczos Gábor nem mozdul otthonról

gyilkosság gyerekgyilkosság börtön elévülés Tánczos Gábor Körmend
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Húsz év után április 1-jén elévült a körmendi gyerekgyilkosság ügye, amit a magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb ügye. Az ügyben bűnösnek talált Tánczos Gábor már leülte büntetését, akit épp olyan sokan tartanak bűnösnek mint ártatlannak. Azt reméli, hogy az ügy elévülésével jelentkezik majd az igazi gyikos.

Besétálhat a rendőrségre és büntetlenül elmesélheti tettét a körmendi gyerekgyilkosság elkövetője, amennyiben nem a már elítélt és bünetését leült, Tánczos Gábor az, hiszen április elsején 20 év után elévült a bűncselekméyn.

A 11 éves H. Zsófia meggyilkolásáért 1998. április 20-án vették őrizetben Tánczos Gábort, majd el is ítélték. Tettét beimserte, később azonban visszavonta vallomását, azt mondja: kényszer alatt vallott. A Ripost cikke szerint szabadulása óta édesanyja házában él, ki sem mozdul onnan. Valószínűleg abban reménykedik, hogy az ügy elévülésével előáll az igazi gyilkos.

Elévült a körmendi gyerekgyilkosság Forrás: AFP Illusztráció

"Szinte soha nem látjuk, az édesanyja kis nyugdíjából élnek a lakásukra pedig ráterhelték a bűnügyi költséget. Gyöngyikét nagyon szeretjük, és támogattuk, amíg Gábor a börtönben volt, de mostanában őt is alig látjuk. Erős asszony, legyőzött több halálos betegséget is, és úgy tudom, most nincs jól. Ha neki baja esik, nem tudjuk, mi lesz a fiával" - mondta az Tánczosékhoz közel lakó a Ripostnak.

Tánczos Gábor már a sajtónak sem nyilatkozik, csak Facebook-oldalán posztol olyakor haragos üzeneteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.