A Teréz körúti robbantás gyanúsítottja nem eszik: P. László mérgezéstől fél

Fotó: Mudra László - Origo -
mérgezés Teréz körúti robbantás P. László étel éhségsztrájk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László semmit nem hajlandó enni a börtönben: attól fél, hogy megmérgezik.

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottja éhségsztrájkot tart, mert úgy gondolja, hogy gyógyszereket kevernek az ételébe. Mivel P. László öt napon át semmit nem evett, átszállították őt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

P. László nevetve hallgatja a vallomásokat. Fotó: Mudra László - Origo


„Laci rossz állapotba került, éhségsztrájkot kezdett, legyengült, ezért öt nap után elvitték a Venyige utcai börtönből. Nekem azt mondta, hogy miután nem evett, sokkal jobban érezte magát. És most megint vegyszereket kap az intézetben" – mondta a Borsnak P. László apja, aki már másfél éve próbálja elérni, hogy végezzenek a fián toxikológiai vizsgálatot, mert szerinte a börtönben kapott gyógyszerek miatt viselkedett furcsán a tárgyalásokon. "Ugyanazok a tünetek: nem akaratlagos mozgás, fáradtság, tartás nélküliség, ezek mind megtalálhatóak a nyugtatók mellékhatásaiban és a hirtelen gyógyszermegvonásnál is felléphetnek. Nem értem, ha nincs takargatnivalójuk, miért nem végzik el ezt a vizsgálatot?" - kérdezi az apa. Szerinte fiát már ki kellett volna engedni. "Úgy gondolom, Lacit már rég el kellett volna engedni, mert konkrétan nincs bizonyíték ellene. Magasság, testalkat és sok más körülmény, például a bomba leírása sem stimmel. Ha kell, nemzetközi szervezetekhez fogok fordulni rövidesen" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.